Після тривалого лікування в Німеччині важкопоранений під Авдіївкою військовослужбовець окремої механізованої бригади "Холодний Яр" Олексій Одинок повернувся служити в рідну бригаду.
Про це повідомляє пресслужба бригади.
У 2019 році в українського захисника потрапила ворожа протитанкова ракета. Тоді побратим Олексія загинув, а він сам зазнав обширної політравми. Лікарі називають дивом, що військовослужбовець тоді вижив. Чоловік мав кілька десятків операцій, які супроводжувались ускладненнями.

Фото: 93-тя ОМБр Холодний Яр
Фото: 93-тя ОМБр Холодний Яр

Медикам довелося мало не збирати його по частинах. Утім, завдяки професіоналізму німецьких лікарів вдалося врятувати від ампутації руку і ногу. Також були травми обличчя, вух.

"8 квітня 2019 року його було поранено. Після того, що трапилося з чоловіком, я, чесно кажучи, не знаю, як вижила. Нам повідомив Льоня Махно. Я прийшла після роботи, він каже: «Ти стоїш?». Кажу: «Стою». — «Сідай. Льоху розірвало». Тоді мені всі військові почали телефонувати, але я стільки заспокійливих наковталась, що ледь доїхала до Дніпра", — пригадує дружина захисника.

Загалом його лікування за кордоном тривало 2 роки.
Зараз же військовий Олексій Одинок на обличчі має безліч шрамів від уламків. Спочатку Олексія Одинока місяць лікували у військовому госпіталі Мечникова, згодом його передали німецьким лікарям.

Фото: 93-тя ОМБр Холодний Яр
Фото: 93-тя ОМБр Холодний Яр

"Потім усміхнулась удача — приїхали німецькі спеціалісти. Я їм був дуже цікавий, бо був практично весь "розібраний". І вони мене забрали в Бундесвер централ кранкін хаус, тобто Центральний військовий шпиталь німецької армії. Ну а там вже пішла боротьба з усіма бактеріями, ускладненнями. Реконструкція кісток, ендопротези… Загалом це тривало майже два роки. У Німеччині дуже підтримувала українська діаспора. Там є багато українців, які об’єдналися і допомагали", - каже чоловік.

У Олексія Одинока та його дружини Вікторії троє дітей: дві доньки — 22-річна Ліза та 14-річна Катя, а також 10-річний син, якого назвали на честь батька, українського захисника — Олексієм. Діти дуже пишаються татусем.

Нагадаємо, з нами США: Пентагон не залишить Україну в разі ескалації російської агресії. Відбулася телефонна розмова Міністра оборони України з Міністром оборони США

Як повідомляв портал "Знай.ua", на Донбасі бойовики РФ обстріляли позиції ЗСУ та цивільних: є поранені. Ранкове зведення щодо ситуації в районі проведення операції Об'єднаних сил

Також "Знай.ua" писав, артилеристи ЗСУ влаштували окупантам пекло: від нищівних ударів здригнулася земля.