Український військовий з позивним "Малиш" до війни вів досить безтурботне життя. Він родом з-під курортного Скадовська, а його будинок розташований за 15 км від морського узбережжя.
В армії хлопець не служив через певні проблеми зі здоров’ям та й не особливо рвався. Зараз хлопець зізнається, що якби хто сказав, що шість років не купатиметься в морі – ніколи б не повірив. Натомість чоловік уже сьому ротацію на фронті, передає "armyinform".

Фото: "armyinform"
Фото: "armyinform"

"До військкомату пішов сам. Як зараз пам’ятаю – стою, невпевнено тупцюю перед входом, аж раптом бачу свого колишнього вчителя із "Захисту України", виявилось, що його мобілізували. Він одразу: "Ну що пішли служити?" Разом зайшли до військкома, вчитель сказав, що за мене ручається. А потім все закрутилось, немов у пришвидшеній зйомці", - згадує військовий.

Позивний "Малиш" хлопець отримав ще на Широкому Лані, коли під час проведення електричного кабелю у палатці довго тримав 70–кілограмового побратима на витягнутих руках.

"Драбини не могли знайти, то я й запропонував потримати хлопця. Що там тих 70 кг? Тоді мене жартома й нарекли "Малишом", - каже він.

Військовий почав службу по мобілізації, в батальйоні "Донбас". Пізніше він підписав контракт із батальйоном "Хортиця" та служив у роті вогневої підтримки. З 2018-го служить в окремій мотопіхотній бригаді. За сім ротацій "Малиш" встиг побувати у різних точках.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

"Перше сиве волосся з’явилось у Мар’їнці у 2016-му. Надто неспокійний був період. Добре, що батьків вмовив не дивитись новини по телевізору. Бо траплялось, що по 3-4 дні не було змоги вийти на зв’язок, а фронтові зведення змушували матір сидіти на таблетках…"− каже Віталій.

Хлопець зізнається, що війна серйозно вдарила по його здоров'ю. Проте він не планує зупинятися і буде служити до перемоги.

Нагадаємо, ЗСУ ризикували життям під кулями бойовиків заради жителів Донбасу: "провокація не вдалася".

Як повідомляв портал Знай, на Донбас завезли потужну техніку радіаційної та хімічної розвідки.

Також портал Знай писав, що Володимир Зеленський заявив про великі втрати на Донбасі: "загинули 28 воїнів".