Лікар одного з діагностичних медичних центрів Львова Тарас Жиравецький припустив, що спалах коронавірусу в Україні протримається ще місяць, а потім кількість хворих піде на спад.
Про це повідомляє ТСН.
Останніми тижнями В Україні спостерігається складна епідеміологічна ситуація. Адже додався новий штам коронавірусу. Лікар Тарас Жиравецький припускає, що саме це могло спричинити спалах захворюваності.

Коронавірус з Китаю, фото: Getty Images
Коронавірус з Китаю, фото: Getty Images

"Ймовірність того, що все-таки до нас потрапив новий штам коронавірусу з Великої Британії і це офіційно підтверджено. Тобто він швидше передається, тому відбувся спалах, якого ми не чекали, що він буде настільки потужним. Тому що, попри попередній штам, і враховуючи теж, що були попередні свята і курорти працювали - у нас не було такого спалаху", - говорить лікар.

Тарас Жиравецький припускає, що такий спалах протримається близько місяць, а тоді все піде на спад. За словами лікаря, коронавірус може зникнути вже влітку 2022 року.

"Знову ж таки, ті люди, які вже хворіли, вони другий раз практично не хворіють, вони не становлять такої статистики. Але якщо ми зараз уявляємо, що у нас 4 тисячі госпіталізацій - це мінімум 50-60 тисяч тих, хто інфіковані за день, і такими темпами ми впринципі за 2 роки з цим справимось, це гарантовано", - каже Тарас Жиравецький.

Коронавірус з Китаю, фото: Getty Images
Коронавірус з Китаю, фото: Getty Images

Аби вберегтися від коронавірусу лікар Тарас Жиравецький рекомендує менше перебувати у місцях з великим скупченням людей. При цьому варто уникати гучних святкувань. Лікар наголосив і про необхідність використання індивідуальних засобів захисту, а саме медичних масок.

Нагадавши, вакцина від коронавірусу критично діє на людей, хто в зоні ризику.

Популярні новини зараз
Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили" Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Як повідомляв Знай.uа, українців у лютому почнуть масово вакцинувати від ковіда, список щасливчиків.

Також Знай.uа писав, що бенкет під час епідемії, МОЗ витрачає мільйони на "ілюмінацію" і комп'ютерні послуги.