Нещодавно Вадим та Олена відсвяткували третю річницю весілля. Навіть зараз він дивиться на неї з тим же вогником в очах, що і у 2016-му, а вона каже про кохання і натякає про мрії.
У них абсолютна ідилія. Навіть попри те, що святкують вони в палаті центру нейрореабілітації, а наречений після складного поранення вже понад три роки не ходить та не розмовляє", передає "Міноборони".

Вадим та Олена, фото Міноборони
Вадим та Олена, фото Міноборони

"Труднощі є у всіх. Та головне, що Вадим поруч, до нього можна пригорнутись, його можна обійняти, йому можна розповісти про свої переживання. Багато дружин воїнів такої можливості не мають. А те, що не може розмовляти? Ми вже стільки пережили разом, настільки зріднились, що навіть по погляду все розуміємо. Вадим не встигне поглянути, а я вже йду й даю йому те, що потрібно. Друзі часто дивуються: "Звідки ти знала?" — Як звідки? "Він же попросив", - ділиться Олена Тимошенко

Дівчина каже, що зараз вони навчилися розуміти одне одного. Також спілкуються з допомогою алфавіту. Олена називає літери, а він на потрібній її зупиняє.

"Коли чоловік починає натякати, що «віддай мене там кудись», то я розказую йому, що ось коли встанеш, можеш піти куди захочеш, але для цього треба встати", - каже вона.

Вадим із Оленою розписались в реанімації, коли чоловік вийшов з коми. Олену відмовляли всі — й сам Вадим, і друзі, знайомі. В рідному селі на Чернігівщині взагалі дивились, як на божевільну. "Тобі 25 років! Навіщо?" Олена ж просто була щасливою поряд з коханим.

Популярні новини зараз
Росія готується до масштабного наступу: коли чекати нової атаки Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень
Показати ще

У день, коли кулеметник отримав поранення, Олена місця собі не знаходила.Їй ще зранку було на душі не спокійно. У той день українські воїни відбили піхотний штурм бойовиків на Авдіївську промзону. Вадим підірвався на міні. Дорогою до шпиталю у чоловіка зупинилось дихання, медики ледве врятували його життя.

Вадим та Олена, фото Міноборони
Вадим та Олена, фото Міноборони

Олена розповідає, що спочатку вірила в диво, сподівалась, що за місяць-два все вирішиться і чоловік повернеться до повноцінного життя. Та після трьох років у госпіталях та реабілітаційних центрах зрозуміла, що кожне, навіть найменше досягнення дається важклю працею.

"Ми не будуємо ілюзій, а важко працюємо над своїм майбутнім. Хтось скаже, що нічого не змінилось за три роки. Часто кажуть і пишуть мені, що він і тоді лежав, і зараз лежить, і тоді не міг самостійно поїсти, говорити, і зараз... От стільки сил, коштів, грошей витратили, а де результат? Та я пам’ятаю Вадима тоді в реанімації і тепер... Зараз він все відчуває, розуміє, нехай з допомогою і кривенько, але намагається робити кроки... Прогрес однозначно є і зупинятись на досягнутому ми не будемо". - підсумувала вона.

Нагадаємо, що командувач ООС терміново звернувся до українців через путінську агресію на Донбасі: "Дата обрана".

Як повідомляв портал Знай.uа, герої не вмирають: у Краматорську вшанували пам'ять загиблого молодого добровольця.

Також Знай.uа писав, що кулеметник Кирило після важкої контузії повернувся в стрій, щоб захищати Батьківщину: "жодного разу не пошкодував".