У Львові вчителька ліцею № 45 виявилась громадянкою Росії та нав'язувала школярам російську ідентичність.

Про це повідомив Антон Петрівський на своїй сторінці у Фейсбуці.

За словами Антона Петрівського колишня вчителька російської мови та літератури Тамара Федорівна Балтак (дівоче прізвище Александріна), у 1951 році народилася у Росії. Декілька місяців тому вона звільнилась із ліцею №45, у якому пропрацювала декілька десятків років.

Тамара Балтак, фото з фейсбук
Тамара Балтак, фото з фейсбук


"Ще за часів директора Владіміра Кравченка організувала в 45 школі кабінет "русский мир", основною метою якого було формування російської ідентичності у школярів (половина з яких не були росіянами). З метою поглиблення співпраці з московськими кураторами вона неодноразово відвідувала Москву, де брала участь у різноманітних літературних конкурсах, зокрема конкурсу "мы сохраним тебя русская речь". В інтерв’ю "Российской газете" Балтак заявила наступне: "Во Львове я себя чувствую как Штирлиц в рейхсканцелярии", - зазначив він.

Ще одному виданню "Московский комсомолец" Тамара Балтак свого часу розповіла наступне:

"Сил уже нет все это терпеть. К нам как к собакам относятся. Русских здесь всегда не любили, сколько я здесь живу, еще при СССР сюда переехала. Вышла замуж за хохла… Но не до такой же степени! Я бы хотела, чтобы Россия этим националистам перекрыла газ, совсем, чтобы они подумали, что творят. Ради этого я готова сидеть в холоде и стучать зубами…", - заявляла скандальна вчителька.

В процесі дослідження інформації про вчительку Антон Петрівський натрапив на один цікавий документ. А саме указ президента Росії від 25.06.1998 р. №725, яким надано громадянство РФ особі під номером 47 – "47. Балтак, урожденная Александрина Тамара Федоровна, родившаяся в 1951 году в Самарской области, проживающая в Украине".
Зазачимо, що вчителька 45 ліцею Тамара Федорівна Балтак також 1951 року народження і її дівоче прізвище також Александрівна.

"Тобто, ми усі маємо усвідомлювати, що з 1998 по 2020 рік українських дітей в 45 школі вчила громадянка РФ, яка не приїхала в Україну будучи громадянкою РФ. Вона отримала громадянство РФ будучи громадянкою України. І ця громадянка ворожої нам держави отримувала гроші з українського бюджету за свою диверсійну діяльність на посаді вчителя в українській школі", - зазначив блогер.

Нагадаємо, що українець защебетав солов'їною на Донбасі і отримав несподіваний комплімент: "Скучили"

Як повідомляє портал Знай вчительку та вдову героя АТО зацькували через українську мову: "примушує дітей..."

Також Знай писав, що жодних фемінітивів і "проектів": суд Києва скасував новий український правопис