3-річний Павлик Лутковський із Вінниччини, який торік став першою дитиною в області, яка занедужала на COVID-19, знову в тяжкому стані. Інфекцію хлопчик здолав, але через наслідки перестав ходити й говорити.
Про це повідомляє ТСН.
Нещодавно стан здоров'я Павлика різко погіршився. Хлопчика одразу перевели на штучну вентиляцію, та за три дні лікування краще йому не стало. Зараз біля хлопчика цілодобово чергує мама.

У лікарні, скріншот із відео
У лікарні, скріншот із відео

"Ми самі не знаємо, звідки могло взятися. Одного дня в дитини почалася задишка, на другий день підскочила температура і впав тиск", - розповідає Аліса Лутковська.

Минулого року історія маленького Павлика сколихнула Україну. Тоді він став першою дитиною у Вінницькій області, яка захворіла на коронавірус. Хлопчик пережив клінічну смерть, а потім два тижні перебував під крапельницями, не приходячи до тями.
Щоб врятувати хлопчика медики ізолювалися разом з ним. І врешті їм вдалося перемогти COVID-19, однак через наслідки він не зміг ходити, говорити та навіть їсти. Тоді його направили на тримісячну реабілітацію.

У лікарні, скріншот із відео
У лікарні, скріншот із відео

"Кожна реабілітація давала позитив. Він місяць на реабілітації - позитив - виписують. Далі знову. Мамі пропонувалося тимчасово помістити його в центр реабілітації при будинку дитини. Вона відмовилася", - каже заступниця директора департаменту охорони здоров'я Тетяна Бондаренко.

Нині до лікарні Павлик потрапив з критичною вагою та пролежнями. Його вага складала 13 кілограмів, а норма - 18 кілограмів.

"Він худий, можна сказати висушений. Причиною може бути те, що він хворів впродовж кількох днів", - пояснює лікар-реаніматолог Могилів-Подільської лікарні Олег Хухлей.

Популярні новини зараз
Гороскоп на травень-2024 для всіх знаків Зодіаку: звільнення Тільців, витрати Стрільців та полегшення Водоліїв Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться
Показати ще
Транспортувати хлопчика з лікарні вже не можна. Мати відмовляється залишати його одного, тож вдома з іншими дітьми зараз перебуває бабуся. Каже, всі чекають на одужання онука, а найбільше його брат-близнюк Петрик.

Нагадаємо, що під Львовом у розпал пандемії закривають лікарню, куди їхали з 22 сіл - "Рабсилі це не потрібно". Такі дії влади пояснюють "оптимізацією«, зазначають у спільноті» Варта 1" у соцмережі Facebook.

Як повідомляв портал Знай.ua, жінка розкидала фотографії хлопчика на кладовищі заради "помсти":"всіх нас" зведе в могилу".

Також Знай.ua писав, що у Маріуполі п'яна мати другокласника побила співробітників школи і намагалася виламати двері до навчального закладу.