Львів може уникнути потрапляння до так званої червоної зони карантину, якщо наважиться на деякі рішучі кроки. Про це заявив міністр охорони здоров’я Максим Степанов під час ефіру передачі «Свобода слова» із Савіком Шустером.

За словами міністра, він звернувся до мера Львова Андрія Садового із пропозицією ввести в місті «превентивні карантинні обмеження».

Степанов наголосив, що, якщо темпи зростання захворюваності у місті збережуться на тому ж рівні, Львову не уникнути нового локдауну.

«Я звернувся до мера Садового, щоб вони не чекали, а можливо, вже зараз ввели місцевим рішенням відповідні обмежувальні заходи, які не будуть бити по економіці… трохи зупинить захворюваність», — додав міністр.

Зокрема, одним із таких кроків може стати переведення учнів середньої та старшої ланки на дистанційне навчання. Крім того, весняні канікули можуть початися раніше.

Популярні новини зараз
Не врятують навіть оновлені дані: кого з чоловіків примусово доставлять до ТЦК Не забудьте перевести годинники: коли українці перейдуть на зимовий час і нащо Конфіскують майно без рішення суду: податковій надали широкі повноваження Чоловіків знову кличуть до ТЦК: треба заново пройти процедури
Показати ще

На думку міністра, це дозволило б обмежити переміщення населення, і Садовий вже погодився на цю пропозицію.

Раніше ми повідомляли, що головним медиком Львова стала медична директорка лікарні швидкої допомоги. Так, стало відомо, що у п'ятницю, 12 березня в.о. начальника управління охорони здоров’я Львівської міської ради за контрактом призначено Лесю Кобецьку. Варто зазначити, що до цього часу вона була медичною директоркою з лікувальної роботи міської лікарні швидкої допомоги.

Нагадаємо, Знай повідомляв, що у Львові лікарі подарували життя трьом пацієнтам завдяки одному донору, який помер від інсульту.

Також Знай писав, що мама хороброї дівчинки Лілії звернулася до всіх небайдужих громадян з проханням допомогти її доньці перемогти хворобу.