Минулого року в Україні провели 118 операцій по пересадці органів. В 2021 році таких операцій має бути щонайменше 250.

Про це під час свого візиту до Львівської клінічної лікарні швидкої допомоги заявив міністр охорони здоров'я Максим Степанов.

"Вдруге приїхав в цю лікарню за час перебування на посаді міністра. Тоді мені багато розповідали про плани, що хочуть робити, а зараз я вже бачу серйозні зміни. Це той випадок, коли розвиток лікарні відбувається щодня, починаючи від обладнання і нових технологій. І головне – є результат.

Популярні новини зараз
Кожному пенсіонеру підвищать індивідуально: у кого зміняться виплати Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня
Показати ще

Кількість людей, яких врятовано, кожного дня збільшується. Лікарня є одним із лідерів по трансплантації в Україні", – зазначив Максим Степанов.

Глава МОЗ підкреслив, що в найближчі три роки планується досягти стовідсоткової незалежності в сфері трансплантації.

"Я поставив собі за мету, щоби за 3 роки ми досягли повної трансплантаційної незалежності. Саме лікарня швидкої допомоги, я гадаю, завжди буде флагманом. Приємно було подивитись на обладнання, зокрема комп’ютерні томографи, які вже встановлені", - наголосив Степанов.

Нагадаємо, Знай повідомляв, що у Львові лікарі подарували життя трьом пацієнтам завдяки одному донору, який помер від інсульту.

Також Знай писав, що мама хороброї дівчинки Лілії звернулася до всіх небайдужих громадян з проханням допомогти її доньці перемогти хворобу.

Нещодавно Знай передавав, що маленька Вікуся потрапила в реанімацію після раптового порушення електролітного балансу крові.