У Львові 10 лютого 36-річній Оксані Мазур пересадили нирку. Донором для неї стала 45-річна жінка, в якої був розрив аневризми.
Про це повідомляє Тvoemisto.tv.
Вже з моменту операції пройшло кілька тижнів і життя жінки змінилося повністю. Вона не лише одужує, а й готується до виписки і планує відпочинок. Зараз їй доводиться вживати близько 20 пігулок у день. Каже, що краще вживати жменю пігулок, аніж ходити на діаліз.

Фото: Тvoemisto.tv
Фото: Тvoemisto.tv

"Захворіла я 5 років тому. Спочатку мені довго не могли встановити діагноз, згодом виявилося, що це гломерулонефрит. Усі ці роки лікувалися, по 3-4 рази в рік лягала в лікарню, але результату це не давало. Далі нирки просто відмовили. З липня була змушена щодня ходити на діаліз. Із серпня вирішила стати в чергу на трансплантацію", – розповідає Оксана Мазур.

Щоб стати у чергу на пересадку жінці довелося робити аналізи та обстеження. Всі документи були готові за два тижні, а з лікарні їй зателефонували вже через пів року.

Зараз жінка чекає, аби їй сказали, що всі обстеження в нормі і вона може їхати додому. Цілком ймовірно, що це станеться вже наступного тижня. Оксана Мазур розуміє, що відтепер зміниться в її житті геть усе. Щоб нирка нормальна працювала і не було відторгнення, все насамперед залежить від неї. Одне з найважливіших правил – вживання таблеток.

Нагадаємо, що мати двох дітей бореться з меланомою і благає про допомогу: "метастази в підшлунковій"

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Як повідомляв портал "Знай.ua", до шестирічного українця втретє повернувся рак: "Врятуйте Максимку!"

Також, "Знай.ua" писав, 14-річна школярка доглядає за хворою на рак мамою, дитинство вкрадено: "я їй потрібна"