Полтавець Іван Петренко – учасник двох війн. Спочатку чоловік провів два роки в Афганістані, а потім рік на Донбасі. Загалом українець віддав службі в армії 36 років свого життя.

Чоловік розповів, що в Афганістані був зв’язківцем, поїхав туди молодшим лейтенантом за наказом військкомату, передає "Суспільне".

"Гори, пилюка, літаки злітають, сідають, вертольоти, артилерія стріляє, розриви. Вертоліт прилетів, сів десь за 50 метрів, звідтіля виносять вбитих, поранених. Кров, джгути, оте відірване м’ясо – отаке враження було. Це страшно", - згадує чоловік про Афганістан.

Іван Петренко, фото Суспільне
Іван Петренко, фото Суспільне

Іван Петренко згадує, що на війну потрапив у 23 роки, тоді він тільки закінчив училище. В Афганістані він був зв'язківцем, але згодом йому довелося опанувати не одну військову спеціальність. Ветеран каже, що на війні солдат маж бути універсальним.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

Іван Петренко, фото Суспільне
Іван Петренко, фото Суспільне

"Ми передавали всю інформацію: місцеперебування, обстановка навколо нас, характер поведінки противника, наші втрати, наші проблеми. Дуже важлива функція була зв’язківця. Якщо зв’язок втрачався, фактично ця група була приречена на знищення", - каже він.

В Афганістані Іван Петренко служив два роки. А через чверть століття добровольцем пішов на Донбас. Там понад рік керував 16 окремим мотопіхотним батальйоном тероборони.

Іван Петренко, фото Суспільне
Іван Петренко, фото Суспільне

"На війні все головне, нема нічого другорядного, все має бути в ідеалі, тільки тоді ти зможеш залишитися живим", - зазначив він.

Нагадаємо, що українці зворушливо згадали молодих воїнів, які загинули за Батьківщину: "Обличчя ангелів"

Як повідомляв портал "Знай.uа", танкіст-захисник ДАП розповів про найжорстокіші дні боїв: "Мене контузило, механік загинув"

Також, "Знай.uа" писав, на Донбасі в страшній ДТП загинула Військова: "Вдома чекає маленьке янголятко"