У селі Ладижинка на Уманщині 14-річна дівчинка самотужки доглядає матір з четвертою стадією раку. Через нестерпний біль 50-річна Ольга Нелипа змушена приймати морфін. У жінки ще є троє дорослих дітей, проте вони зараз за кордоном, тому школярка самотужки доглядає за мамою.

Про родину випадково дізналася уманська волонтерка Яніна Тиховська, передає портал "Про все". Після цього волонтерка навіть організувала для родини збір їжі та необхідних речей.

"Я зателефонувала до Ольги й запитала, що потрібно їм ще. Відповіла, що потрібно все. Навіть картопля. Ми самі зібрали трохи продуктів і поїхали до цієї родини. Жінка вже на морфіні. Всім зрозуміло, що це значить. Їй потрібен паліативний центр. Вона цього боїться. Каже, що заберуть доньку. Це дуже скромна людина. Про таких кажуть, що краще тихо померти, ніж просити допомоги", - розповіла волонтерка.

Фото: портал "Про все"
Фото: портал "Про все"

Хвороба у жінки почалася 10 років тому, а останні 3 роки жінка без лікування. Зараз вона отримує дві тисячі пенсії та стільки ж допомоги на дитину. На ці гроші й живе родина.

Популярні новини зараз
Астролог побачив у травні "лихо" для України Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

"До нас ніхто не навідується із соцпрацівників. Допомагає колишній чоловік із нинішньою дружиною. Маю рак останньої стадії. До цього лежала у Черкасах. Проте не мала грошей на «хімію». Навіть на безкоштовну індійську, бо лікар запросив 2 тисячі за неї. Я не дала. Мене відмовилися лікувати", - розповідає Ольга Нелипа.

Доглядати за матір’ю сама школярка не вважає важкою працею. Адже це все вона робить для своєї мами.

"Моя мама лежить і не встає. Я її мию. Ще готую їсти, прибираю. Щодня так. Я вже звикла. Мені нормально. Важко чи ні, а це ж моя мама. Я їй потрібна", - пояснює Вероніка Нелипа.

Зараз матеріальний стан жінки й дівчинки дещо покращився. Люди почали передавати їжу та одяг. Щоп’ятниці до них планують приїздити волонтери.

Нагадаємо, що до шестирічного українця втретє повернувся рак: "Врятуйте Максимку!"

Як повідомляв портал "Знай.uа", маленький українець бореться з агресивним раком, потрібна пересадка: "Врятуйте сонячну дитину!"

Також, "Знай.uа" писав, маленький футболіст відчайдушно бореться з раком мозку: "Врятуйте Женю!"