У Львові двірник знайшов гранату. Про це розповіли на порталі ДСНС Львівської області.

4 лютого 20201 року о 09:04, на лінію Служби порятунку "101", надійшло повідомлення про те, що у місті Львів, по вулиці Зелена, під час прибирання, співробітники комунальної служби виявили предмет, схожий на боєприпас.

Підозрілий предмет знаходився на відстані 2 метрів від дороги та 20 метрів від житлового приміщення.

На місце виклику відразу ж вирушили співробітники рятувальної служби. По прибуттю вони ідентифікували небезпечний предмет як ручну гранату "MillsBomb № 5" часів Першої світової війни.

Після цього на місце події прибули група піротехніків. О 16: 00 небезпечний предмет був знищений відповідно до встановленого порядку.

Популярні новини зараз
Номер буде заблоковано: абоненти Lifecell можуть втратити найдорожче Молитися на індексацію не доведеться: українцям підказали, як збільшити пенсію Гороскоп на тиждень 18-24 березня для всіх знаків Зодіаку: легкий шлях Скорпіонів, відмова Тельців та труднощі Риб Вам знадобиться магніт: перевірте монети в гаманці – деякі можуть принести 35 000 гривень
Показати ще

Примітно, що граната Mills Bomb №5, відома як граната Міллса - Британська Ручна бойова граната . Розроблена ще в 1915 році. Під час війни було виготовлено 70 млн примірників цієї гранати. Це ручна осколкова граната, яка має радіус ураження 100 м.

Граната, фото: lv.dsns.gov.ua
Граната, фото: lv.dsns.gov.ua
Граната, фото: lv.dsns.gov.ua

Нагадаємо, що чоловік розстріляв сусідів через кинутий на галявину сніг

Як повідомляв портал "Знай.uа", під Харковом у вікно 11-річній дитині кинули гранату: дим, крики і натовп поліцейських

Також, "Знай.uа" писав, киянин влаштував відстріл незнайомців під своїм балконом - "Ходять тут всякі!"