2 лютого українці вшановують пам’ять Андрія Кузьменка - відомого українського співака та лідера гурту "Скрябін". Він загинув 2015 року у ДТП біля села Лозуватка Криворізького району Дніпропетровської області.
Пропонуємо згадати біографію видатного співака, передає "НВ".
Майбутній музикант Кузьма Скрябін (Андрій Кузьменко) народився 17 серпня 1968 року в місті Новий Розділ. Свої шкільні роки він провів у Новояворівську. Мати співака — вчителька музики, батько — інженер.

Кузьма Скрябін, скрін
Кузьма Скрябін, скрін

Саме мати повпливала на артиста у музичному плані, він часто згадував як з першого класу мати "гумовим тапочком заганяла його в музичну школу", яку він закінчив по класу фортепіано. Хоча Кузьма не раз згадував, що у дитинстві він мріяв стати водієм сміттєвоза.
У 1979 році, коли Андрію було 10 років, він вперше почув пісню The Beatles — Lady Madonna, яка і стало першим поштовхом до меломанії.
А у 1983 році Кузьма познайомився з творчістю шотландської групи The Exploited, яка змусила полюбити панк-музику. Кузьма неодноразово говорив, що музика цієї групи ввімкнула у ньому зовсім іншу людину. Після цього він став танцювати, ходити на дискотеки і поширювати панк серед молоді.

Андрій Кузьменко, кадр з відео
Андрій Кузьменко, кадр з відео

У 1986 році Кузьма познайомився з Володимиром Шкондою, який був гітаристом. Спочатку вони тільки слухали музику, а пізніше почали її грати. Цю групу Кузьма називав першим етапом появи Скрябіна.
У 1987 році він написав пісні Lucky Now, Brother, Так То Вже Є. Спочатку майже всі пісні Кузьма писав англійською мовою, а потім перекладав їх на українську.
Точкою відліку для групи Скрябін стало прийняте 29 червня 1989 року спільне рішення учасників групи записати композицію Feel the Pain та її україномовний варіант — Чуєш біль.
У 2000 році Кузьма став ведучим власного хіт-параду Гаряча сімка, який проіснував до 2002 року. У той же час Кузьма посварився з іншим учасником групи — Ростиславом Домишевським, що стало причиною чуток про розпад Скрябіна. Тим не менш, саме з 2000 року популярність Андрія почала стрімко зростати.

Андрій Кузьменко, фото: кадр з відео
Андрій Кузьменко, фото: кадр з відео

У 2003 році Кузьма став ведучим програми Шанс і Шейканемо разом зі співачкою Наталею Могилевською. У 2006 році була видана книга Кузьми — автобіографія Я, Побєда і Берлін, яка стала неймовірно популярною і була перевидана кілька разів.
У 2008 році Кузьма створив гурт Пающіє труси, а у 2009 році став першим учителем гурту DZIDZIO. Всього в гурту Скрябін налічується до 30 альбомів.

Нагадаємо, 6 років з дня загибелі Андрія Кузьменка: колеги з сумом згадують лідера "Скрябіна"

Як повідомляв портал Знай.ua, доросла донька Кузьми Скрябіна заговорила про легендарного батька

Популярні новини зараз
Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Також Знай.ua писав, вдова Скрябіна розповіла про спільне життя з музикантом