У Львові через пандемію коронавірусу не буде загальноміського освячення води на Водохреще.

Про це на своїй сторінці у соціальній мережі Instagram повідомив мер Львова Андрій Садовий.
Традиційно 19 січня українці святкують Водохреще. Цього дня заведено освячувати воду та купатися в ополонці. Наші предки вважали, що вода у Водохресну ніч набирає цілющу силу.

Водохреща, кадр з відео
Водохреща, кадр з відео
Ілюстративне фото

Але, через пандемію цього року у Львові не буде традиційного загальноміського освячення води. Проте кожен охочий зможе взяти собі освячену воду.

"От вже й третій празник. Нагадуємо, що завтра загальноміського освячення води у Львові не буде. Вранці наш капелан о. Павло Дроздяк освятить воду на Площі Ринок. Кожен зможе прийти і взяти собі води. Велике прохання дотримуватись дистанції. Бережіть себе та близьких!) Всім смачної вечері та веселих свят!)", - написав мер Львова Андрій Садовий.

Нагадавши, головний санітарний лікар України Віктор Ляшко розповів про те, чи робить нас здоровішими купання в ополонці. Про це він написав у Facebook.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Як повідомляв Знай.uа, українцям дзвонить фейковий Ляшко і просить грошей, санлікар зірвався.

Також Знай.uа писав, що Віктор Ляшко розповів, чи продовжуватимуть локдаун