У Львівській області лікарі підозрюються у професійній недбалості, яка призвела до смерті 17-річної вагітної пацієнтки.

Про подробиці події розповідає прес-служба поліції Львівської області в Facebook.

Повідомляється, що інцидент стався ще 27 липня 2018 року в місті Новий Розділ. 17-річну жительку одного з сіл району привезли в новороздільську лікарню близько полудня для надання медичної допомоги.

Пацієнтка була госпіталізована і оглянута кількома лікарями-фахівцями. Однак, як зазначає слідство, ніхто з медиків не поставився до своїх обов'язків. Стан дівчини різко погіршився, проте ніхто не перевів її в реанімаційне відділення і не призначив відповідне лікування. Даний факт був підтверджений експертизами.

У слідстві недбалого ставлення лікарів 17-річна вагітна пацієнтка померла близько 18:20 в той же день.

Популярні новини зараз
Вистачить на продукти й навіть комуналку: ПриватБанк нарахує клієнтам по 2500 грн кешбеку Помер Король Британії Чарльз ІІІ (оновлено) Пенсіонерам від 60 років та сім'ям готують нову допомогу: виплатять по 10 800 грн одним платежем Якщо не встигли здати в банк – радійте: монети номіналом 5 копійок можна дорого продати
Показати ще

фото: поліція Львівської області
фото: поліція Львівської області

У п'ятницю, 15 січня 2021 року, слідчі Новороздільського відділення поліції, спільно з Золочівською прокуратурою, оголосили про підозру співробітникам лікарні (завідувачу відділення, педіатру, анестезіологу та акушеру-гінекологу). Їм інкримінували частину 2 статті 140 (неналежне виконання професійних обов'язків медичним або фармацевтичним працівником) КК України.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді обмеження волі строком до 5 років або позбавлення волі до 3-х років, з позбавленням права обіймати відповідні посади або займатися певною діяльністю до 3-х років.

Нагадаємо, що лікарі зі Львова провели дуже складну операцію, і тим самим спали життя жінці.

Як повідомляв портал Знай.иа, чоловікові, якого підозрюють у вбивстві трьох дітей у Львові, проведуть психіатричну експертизу.

Також Знай.иа писав, що на Львівщині поліцейські "вивертають кишені" перехожим.