У Львові депутати Львівської облради хочуть повернути Бандері звання Героя України.

Про це повідомляє пресслужба Львівської обласної ради.

Так, стало відомо, що львівська обласна рада розгляне звернення щодо повернення звання Героя України Степанові Бандері. Варто зазначити, що 1 січня голова Львівської обласної ради Ірина Гримак під час урочистих заходів з відзначення 112-ї річниці з дня народження Степана Бандери заявила, що Львівська облрада на найближчій сесії планує розглянути звернення щодо повернення йому звання Героя України.

Слід зазначити, що 18 грудня 2020 року на сесії Тернопільська міська рада прийняла також звернення до президента України Володимира Зеленського з проханням повторно присвоїти звання Бандері.

Степан Бандера, фото Суспільне
Степан Бандера, фото Суспільне

Варто нагадати, що у 2010 році було підписано указ про присвоєння Бандері звання Героя України (посмертно). Однак, у квітні того ж року, Донецький окружний адміністративний суд ухвалив рішення, яким визнав незаконним присвоєння Бандері відповідного звання.

Нагадаємо, що Степана Бандеру всі знають, як одного з ідеологів і теоретиків українського націоналістичного руху XX століття. Але мало хто знає яким він був у своєму повсякденному житті та які мав звички.

Популярні новини зараз
Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити У МВС попередили водіїв: для керування авто потрібно пройти спецпроцедуру – інструкція В Україні готується революція у житловій сфері Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки
Показати ще

Як повідомляв портал "Знай.uа", Ярослава Бандера - кохана дружина Провідника ОУН Степана Бандери. На її долю, як і на її чоловіка випало чимало перешкод та незгод.

Також, "Знай.uа" писав, що мер Франківська Марцінків "наколядував на Бандеру"