У Львові напередодні новорічних свят несподівано зацвіли вербові котики. Про це повідомляють мешканці міста на сторінці спільноти «Варта 1» у соцмережі Facebook.

За словами Віктора Гальчинського, автора повідомлення, йому вдалося сфотографувати надзвичайне явище напередодні Різдва за західним обрядом.

«Різдвяна "баська". Львів, 24 грудня 2020 року», - написав автор неймовірних світлин.

Приємним сюрпризом містян потішили дерева, що ростуть на вулиці Бойківській у Львові. Те, що на календарі грудень і до весни ще дуже далеко, верби аж ніяк не збентежило.

Популярні новини зараз
Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня
Показати ще

«А в нас троянди з пупляхами», «Перший раз чую про різдвяну баську», «Великодня.

Але зацвіла під Різдво», - дивуються містяни.

«О, а тільки місяць тому каштани відцвіли, і вишні», - додають у коментарях уважні львів’яни.

Нещодавно у центрі Мукачева в перший день зими зацвіла сакура, яку місцеві жителі вже встигли прозвати "божевільною". Поки на календарі вже красується перший день зими, а більшість міст України вже вкрилися снігом, в місті Мукачево Закарпатської області розцвіла сакура на площі Федорова. Місцеві жителі жартома охрестили дерево "божевільною сакурою", оскільки воно традиційно цвіте кілька разів на рік, в тому числі і взимку.

Нагадаємо, Знай повідомляв, що у Харкові зацвіли каштани у вересні. Городяни зняли цю аномалію на камери і показали в соцмережах. За деякими даними до аномалії призвело занадто спекотне літо і рано опале листя з дерев.

Також Знай повідомляв, що в ботанічному саду Запоріжжя зацвів бузок. Цвіте і пахне місцевим на радість. зараз в саду знаходиться відразу три сорти рослини. Йдеться про осінній бузку, яка починає цвісти в липні-серпні. Також, частково це відбувається і у вересні.