Стало відомо про те, що для маленької Марійки збираються кошти на лікування. Кожна гривня може стати вирішальною.

Таким чином, повідомляється, що сім'я Сахно з Таврійська, що в Каховському районі Херсонської області, збирає гроші на лікування піврічної дівчинки.

Дитині потрібно зробити ін'єкцію від рідкісного захворювання-спінально м'язової атрофії. Ця хвороба проявляється у малюків до двох років, і врятувати може лише спеціальний укол.

Про це повідомляє Інформаційний портал "Львівський портал".

Маленькій Маші потрібна допомога, фото: вільне джерело
Маленькій Маші потрібна допомога, фото: вільне джерело

Популярні новини зараз
Lifecell порадував абонентів: два тижні можна не платити Комунальники встановлюють нові тарифи з 1 травня: кому приготуватися до подорожчання Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Справа в тому, що у дитини відсутній ген, який відповідає за формування м'язів. Це дуже рідкісне захворювання, і в Україні не розроблені програми, які допомагали б у лікуванні. При цьому, у Марії є брат, вони двійнята, і він абсолютно здоровий.

Мати дитини розповідає, що педіатр помітив проблеми ще цього літа, і їх відправили на огляд в обласну лікарню. Через величезну кількість аналізів, маленькій Маші все ж поставили діагноз.

Ще півтора роки тому, дане захворювання вважалося невиліковним, але, тоді, компанія зі Швейцарії презентувала ліки, яке допомагає побороти його.

Є одна проблема-вартість одного уколу - 2 мільйони доларів. Ці ліки навіть занесено в Книгу рекордів Гіннеса, як найдорожчi у світі.

Сума фантастична, і є непідйомною.

Дівчинку може вилікувати препарат вартістю 67 мільйонів гривень. Він єдиний у світі, який замінює пошкоджений ген на новий.

Вже зібрано практично 80% - 51 мільйон гривень. Потрібно дістати ще 15 мільйонів гривень, що є також фантастичною сумою.

Саме тому сім'ї терміново потрібна допомога.

Нагадаємо, що у Дніпрі підступна хвороба забрала життя маленького янголятка

Як повідомляв портал Знай, маленький українець з пухлиною мозку бореться за життя, батьки у відчаї

Також, Знай писав, що у Львові рятують хвору коронавірусом дружину священика та недоношену доньку