Мер міста Жидачева на Львівщині Володимир Левко заплатить штраф у 3400 гривень за те, що він виписував премії своєму племіннику.

Таку постанову виніс Жидачівський районний суд, передає zaxid.net

Як йдеться в постанові Жидачівського райсуду за 19 листопада, Володимир Левко протягом 2019-2020 років кілька разів погодив виплату 105% премій начальнику Жидачівського виробничого управління комунального господарства, який припадає йому племінником. А це означає, що Левко не повідомив про конфлікт інтересів, чим порушив законодавство.

"Встановлено, що міський голова, незважаючи на конфлікт інтересів, преміював свого племінника-керівника одного з комунальних підприємств міської ради, чим вчинив адміністративні правопорушення, відповідальність за які передбачена ч. 1,2 ст. 172-7 КУпАП",- повідомили в прокуратурі Львівської області.

Популярні новини зараз
А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Мер Жидачова не визнав своєї провини і заявив у суді, що ніякого конфлікту інтересів у його рішеннях не було. За словами Левка, він не має впливу на племінника і він йому не підкоряється. Нібито мер не мав приватного інтересу в його преміювання. Племінник Левка в свою чергу заявив, що не перебуває в близьких відносинах зі своїм дядьком.

Суддя Жидачівського райсуду Роман Равлінко визнав Володимира Левка винним у порушенні антикорупційного законодавства та оштрафував його на 3400 грн.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Рідна Країна: Антимонопольний і Нацрада з питань телебачення заодно з шахраями?

Як повідомляє портал «Знай.иа» У крісло губернатора Сумщини мітить скандальний дружок Добкіна-набридло в Харкові

Також «Знай.иа " писав, що Дружок губернатора Харківщини Кучера Клюцевський "задарив" себе преміями