У Львові раптово померла депутатка ЛМР першого скликання Марія Гель.
Читайте Знай в Google News!
Про це повідомляє інформаційний портал Тvoemisto.tv.
Так, стало відомо, що у Львові померла депутатка ЛМР першого скликання Марія Гель. Жінку поховають на Личаківському кладовищі, в родинному гробівці, поруч з чоловіком Іваном Гелем.

Фото: Тvoemisto.tv

Марія Гель народилася у селі Дрогоїв Перемишльського повіту (тепер Польща). Її родину примусово виселили під час операції «Вісла». Оселилася родина в селі Верхня Білка біля Львова, була під постійним пресом НКВС. На початку 60-х Марія познайомилася зі своїм майбутнім чоловіком Іваном Гелем, активним діячем руху шістдесятників.
Після закінчення ув’язнення чоловіка Марія поїхала до нього на заслання. Після двох десятиліть тюрем і заслань родина повернулася до Львова. У 1991-му Марію Гель обрали депутатом Львівської міської ради. Вона весь час залишалася активною громадянкою.
У понеділок, 7 грудня, о 16:00 год відбудеться парастас у каплиці на Пекарській. У вівторок з 10:00 почнеться прощання в храмі Пресвятої Тройці по вул. Тершаківців. Похоронне богослуження розпочнеться о 12:00 год.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, що у Дніпрі від коронавірусу помер відомий тренер

Як повідомляв портал "Знай.uа", у Канаді зупинилося серце легендарної прикарпатки

Також, "Знай.uа" писав, що у Дніпрі в страшній аварії загинули молоді батьки

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще