У Львові оновили зал засідань для депутатів. Про це розповіли у виданні "Галнет".

Повідомляється, що у Львові зал засідань для депутатів відремонтували за 16 мільйонів гривень, однак це сподобалося далеко не всім.

Читайте Знай в Google News!

Проект ремонту залу засідань представили ще півтора роки тому. Згідно з ним, в залі повинні були замінити інженерні мережі, замінити систему кондиціонування, замінити меблі і відновити історичну колористику.

У той момент на ремонтні роботи планували виділити 10 мільйонів, проте за деякий час до них додалися ще 6.

Популярні новини зараз
Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Не всі львів'яни були в захваті від такої розтрати бюджетних коштів, адже в місті є безліч інших місць, яким терміново потрібен ремонт.

"Двір школи №30 не ремонтували ще з часів її побудови. І ями там досі, як після бомбардування. На наші звернення систематично дають відповідь про відсутність коштів на освітні потреби нашої школи." - сказала громадська активістка Олеся Дацко.

Зал засідань Львівської міської ради, фото: Галнет
Зал засідань Львівської міської ради, фото: Галнет
Зал засідань Львівської міської ради, фото: Галнет

Львівським депутатам ремонт у залі сподобався, однак вони згодні з тим, що 16 мільйонів гривень для такого оновлення це занадто велика сума. Крім того в період пандемії ці кошти можна було направити на медицину та інші відповідні сфери.

Такий дорогий ремонт не сподобався львів'янам і його стали активно обговорювати в соціальних мережах.

"Я була в багатьох ратушах в Європі, до них в основному відкритий доступ, і в них всіх збережена автентична атмосфера: старовинні меблі, інтер'єр. А сесійну залу у Львівській міській раді перетворила на холодний і скляний "Рейстаг"" - прокоментувала громадська активістка у сфері забудов Ірина Юзик.

Вона також впевнена, що залу засідань не було потрібно оновлення і він був у нормальному стані. Тому вона називає подію нераціональним використанням коштів.

Зал засідань Львівської міської ради, фото: Галнет
Зал засідань Львівської міської ради, фото: Галнет
Зал засідань Львівської міської ради, фото: Галнет

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, що у центрі Києва мітингувальники влаштували "похорон корупції" Чернишова і чиновників Дабі

Як повідомляв портал "Знай.uа", Харків зазнав мільйонних збитків через пандемію коронавірусу

Також, "Знай.uа" писав, що Держекоінспекція стягнула понад 11 мільйонів гривень з ПАТ "Арселор Міттал Кривий Ріг" за шкоду навколишньому середовищу