Цього тижня відбулося перше засідання новообраних депутатів Львівської міськради. На ньому були присутні не всі депутати і відсутній Андрій Садовий, оскільки результати виборів міського голови офіційно ще не оголосили.

Читайте Знай в Google News!

Засідання відбувалося у великій сесійній залі, яка наразі ще не повністю готова до відкриття, бо там завершують ремонт. Втім у залі вперше відбувся публічний захід з часу закриття на ремонт у 2019 році.

Журналісти підготували дані, про деякі предмети для сесійної зали, які обійшлися місту в кругленьку суму, передає портал "Наші гроші. Львів". Зазначимо, що повна вартість ремонту ще невідома, однак дві найбільші угоди уклали ще в 2019 році: на будівельні роботи – майже 7 млн грн і на систему забезпечення мікроклімату – ще 3,8 млн грн.

Люстра за 300 тисяч

Фото: Наші гроші. Львів

Фото: Наші гроші. Львів


На історичному фото у сесійній залі над президією колись була п’ята найбільша люстра. Замість неї з’явилась нова люстра у сучасному стилі. Підрядник мав придбати іспанську Vibia Wireflow. В інтернет-магазинах такі пропонують приблизно по 320 тис. грн.

Герб міста за 35 тисяч

Популярні новини зараз
Виняток із правил: хто з українців може законно не платити за доставку газу Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Фото: Роман Балук


Стилізований герб Львова, який висить на стіні за головною трибуною, зроблений із нержавіючої сталі з нікелюванням, і коштував 35 тис. грн. Його висота – 90 сантиметрів.

Нові пульти депутатів – по 17 тисяч

Фото: Роман Балук


Депутати користуватимуться пультами для голосування, які коштують 1,6 млн грн. З 2003 року для голосування у великій сесійній залі Львівської міської ради використовують програмно-технічний комплекс «ВІЧЕ». Її міняти не будуть, а от старі пульти зносились. Тому для новообраних депутатів замовили 96 пультів для голосування, ціна одного складатиме майже 16,7 тис. грн.

Крісла по 10 тисяч

Блоки крісел з відкидним сидінням для глядачів коштуватимуть майже 350 тис. грн. З розрахунку на кожне крісло, а їх буде 34, одне місце для сидіння обійшлось в понад 10 тис. грн.

Фото з архіву Центру міської історії Центрально-Східної Європи

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, що за результатами екзитполів у другому турі виборів мера Львова, які відбулись у неділю, 22 листопада, зі значним відривом від опонента перемогу здобуває чинний міський голова Андрій Садовий.

Як повідомляв портал "Знай.uа", Марцінків заїкнувся про новорічний ярмарок у розпал пандемії

Також, "Знай.uа" писав, що експерт пояснив, чому Краснов переможе Філатова