Якщо Україна хоче дійсно перемогти коронавірус, в країні повинні ввести повний локдаун, а не карантин вихідного дня.

Про це заявила інфекціоністка МОЗ, доктор медичних наук Ольга Голубовська під час виступу на українському жіночому Конгресі, пише Украинформ.

"Я за повний локдаун, оскільки ці "напівзаходи" ні до чого не призводять. У протидії такому захворюванню нічого не змінилося з середніх століть: коли немає засобів специфічного лікування специфічної профілактики, це тільки максимальне роз'єднання, максимальне переривання передачі в популяції, від людини до людини", - сказала вона.

Голубовська додала, що серйозний стрибок захворюваності очікується в грудні-січні, оскільки зараз Україна знаходиться в інтенсивній фазі.

"У нас смертність збільшується, на жаль, у більш молодих людей до 60 років. Це страшно. Для нас трагедія, коли зростає кількість важких хворих і їх набагато більше, ніж можливості системи надавати саме їм медичну допомогу. Тому на ці показники треба спиратися під час прийняття рішень"— - резюмувала Голубовська.

Популярні новини зараз
Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів В Україні пенсії рахуватимуть за однією формулою: у кого виплати будуть більше 10 тисяч
Показати ще

Нагадаємо, що не можна їсти і пити при коронавірусі, терапевт дав поради хворим.

Як повідомляв Знай. ua, коронавірус заважає боротьбі з іншими небезпечними захворюваннями, ВООЗ.

Також Знай. ua писав, мутація Covid-19 вразила вже п'ять країн, інфіковані сотні людей і мільйони тварин.