У Києві затримали поліцейських, які під виглядом купівлі автомобіля незаконно затримали власника авто. Вони погрожували чоловіку, а згодом його викрали та вимагали викуп у розмірі 10 тисяч доларів США.

Читайте Знай в Google News!

Правоохоронці встановили, що двоє оперуповноважених та інспектор під виглядом покупців автомобіля Toyota Land Cruiser затримали 50-річного львів'янина та його знайомого. Власника авто змовники звинуватили у тому, що транспортний засіб начебто був ним викрадений, повідомляє Національна поліція України.

Автомобіль поліції, фото ілюстративне: Facebook поліція Івано-Франківської області
Автомобіль поліції, фото ілюстративне: Facebook поліція Івано-Франківської області


«За «непритягнення до кримінальної відповідальності» поліцейські вимагали 10 тисяч доларів США. Вони змусили львів’янина зателефонувати братові, аби той привіз частину суми у зазначене ними місце. При цьому зловмисники одягнули на чоловіка кайданки і поїхали забирати «відкупні». Його знайомого в цей час незаконно утримували в одному з кабінетів Солом’янського управління поліції для підстраховки», – йдеться у повідомленні.

Дві тисячі євро поліцейські одержали, ще дві з половиною тисячі доларів США власнику авто дозволили передати пізніше. Лише після цього заручників відпустили.

За цим фактом розпочато кримінальне провадження за ч.2 ст.146 (Незаконне позбавлення волі або викрадення людини) та ч.3 ст.368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Популярні новини зараз
Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Нагадаємо, що у Львові патрульні поліцейські врятували життя важкохворій жінці.

Як повідомляв портал Знай.uа, у Львові п'яні дружки Порошенка влетіли в під'їзд на позашляховику.

Також Знай.uа писав, що у Польщі під час затримання копами помер українець.