Майже місяць переселенець зі сходу України Павло Лозенко живе на вулиці. У 36-річного чоловіка немає ніг, він пересувається у візку.

Читайте Знай в Google News!

До 2013 чоловік жив у Луганську, потім за словами Павла, його вивезли до Москви жебракувати. В кінці жовтня 2020-го він опинився у Чернігові, й живе тут на вулиці й жебракує, передає "Суспільне Чернігів".

Скріншот із відео


"Відправте мене у будинок для літніх, будь ласка! Я не можу більше жити на вулиці", - говорить переселенець.

Напередодні чоловіка привезли до першої міської лікарні, там його не прийняли, тож медики швидкої допомоги повезли до другої лікарні. За словами медиків, до них Павла привозять вже втретє. Згодом чоловіка знову помітили біля одного з супермаркетів міста. На вулиці чоловіку доводиться жити з кінця жовтня.

Скріншот із відео

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще


Місцеві жителі неодноразово викликали правоохоронців через поведінку переселенця. Він часто знаходиться у стані алкогольного сп'яніння та кричить при цьому.

"Ми намагаємося за допомогою швидкої допомоги цю людину кудись забрати, тому що вже холодно, він постійно на вулиці, щоб йому надати хоч якусь допомогу. При ньому завжди є контакт особи, яка нібито має опікуватися ним тут у Чернігові. Але ця жінка каже, що їй нема куди його подіти", - зазначили правоохоронці.

Скріншот із відео


Ця жінка — Антоніна Агєєва, вона переселенка з Луганська та керівниця благодійної організації "теплий дощ". Вона займалася волонтерством ще до війни, тоді й познайомилася з ним.

"Я його тут зустріла в Чернігові. Спочатку начебто нормально. Але потім в процесі розмови він зовсім неадекватні речі почав казати. Я вже побачила, що в нього загострення психічної хвороби в нього були такі напади", - зазначила жінка.

Скріншот із відео


Павла можна помістити до центру соціальної адаптації, але для цього потрібні медичні довідки. Наразі чоловіку потрібне лікування у психолога та нарколога. Волонтерка, яка опікується чоловіком поки що не може знайти заклад, який прийме його.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше маленького українця з'їдає рак, молода мама благає про допомогу: "Ростик хоче жити"

Як повідомляє портал Знай.ua у Дніпрі рятують дитину, яка "скупалася" в каструлі окропу-мама відволіклася на хвилинку

Також Знай.uа писав, що 13-річний львів'янин переніс три зупинки серця і продовжує боротися за життя, батьки у відчаї - " Врятуйте Вадика"