Зараз в Україні представні вже десятки власних виробників електротранспорту. Один із них постачає українські електровелосипеди та мотоцикли до 22 країн світу. А один з українських заводів ще 5 років тому випустив електричний автобус.

Так, в Одесі почали виготовляти електробайки, які заряджається за півтори години від звичайної розетки. Проїхати на ньому можна 150 кілометрів на одній зарядці. Зараз продукція компанії представлена у 22 країнах світу, повідомляє ТСН.

Скріншот із відео


Безсумнівно, електротранспорт є більш екологічним та економічним. Використання такого транспорту допомогло б вирішити багато питань, але електричний транспорт наразі не використовується масово. Так, електричних автобусів в Україні поки лише три. Один із них було виготовлено 5 років тому у Львові. Там вже 5 років і їздить безшумно на одному з маршрутів один-єдиний електробус.

Скріншот із відео


Але виробники вже підписали перший договір на 200 електробусів з приватними перевізниками. Їх мають виготовити протягом наступних 3 років.

Всі експерти заявляють, що за електричним транспортом майбутнє. Адже, окрім тисяч тонн отруйних речовин, які не потраплять в легені українців, є ще одна суттєва відмінність – економія. Так, експлуатація кожного дизельного автобуса коштує українським містам 1 мільйон 400 тисяч гривень на рік. Річна експлуатація електробуса обходиться лише у 300 тисяч гривень.

Популярні новини зараз
Обличчя заросло волоссям: 26-річна африканка раптово перестала голитися і отримала вау-ефект "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Садового звинуватили в мерзенній афері з комунальним транспортом: "В обхід ProZorro"

Як повідомляє портал «Знай.uа» Буряк пустив школярів Запоріжжя в тролейбуси безкоштовно - вибори на носі

Також "Знай.uа" писав, що Кернес прокотився на новому тролейбусі і застукав "голих" харків'ян на гарячому