М’ясні рулети користуються неабиякою популярністю - ця страва стане прикрасою не лише святкового столу, а й чудово підійде до гарнірів та салатів на кожен день.

Читайте Знай в Google News!

Рецептом ділиться "Катрусина кухня".

Інгредієнти

Ошийок 1700 г.
Часник 2-3 зуб.
Сіль за смаком
Прованські трави за смаком
Приправи до свинини за смаком

Популярні новини зараз
Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

Приготування
Ошийок ретельно промиваємо під водою і витираємо насухо паперовим рушником. Тепер його потрібно розрізати в пласт, щоб потім можна було згорнути в рулет. Для цього у шматку м’яса робимо глибокий надріз, не доходячи до кінця 1, 5-2 см. Розрізаємо м’ясо по спіралі, поступово його розгортаючи. Викладаємо шматок на харчову плівку, а потім і зверху накриваємо нею пласт. Відбиваємо до товщини приблизно 1, 5 см. М’ясо рівномірно посолити з обох сторін. Часник пропускаємо через прес і втираємо у м'ясо, посипаємо спеціями.

Формуємо рулет

Щоб ваш рулетикне втратив форму під час випікання, його потрібно перев’язати кулінарними нитками. Замотуємо рулет у фольгу, ставимо маринуватися мінімум на 3 години в холодильник. Після цього дістаємо страву з холодильника і залишаємо на 30-40 хвилин, щоб рулет нагрівся.

У деко, в якому випікатимемо рулет, вливаємо трішки води і відправляємо рулет у розігріту до 190 градусів духовку. Запікаємо 90 хвилин рулет дістаємо. Після цього розрізаємо фольгу і відправляємо відкритий рулет в духовку ще на 15 хвилин.

Рулет готовий!

До речі, страву можна вживати у гарячому вигляді, а можна охолодити - виходить однаково смачно.

Нагадаємо, котлети є дуже популярною стравою, які здатне доповнити будь-який гарнір. Їх прийнято готувати з м'ясного фаршу, проте можна використовувати і інші інгредієнти, наприклад рибу.

Як повідомляв портал "Знай.uа", дешевий обід і вечеря з картоплі за 15 хвилин: готуємо трикутники на сковороді

Також, "Знай.uа" писав, ароматний пиріг з сиром і грибами смачніше піци-готуємо за простим рецептом