Міністр охорони здоров'я Максим Степанов відреагував на самовільне скасування "карантину вихідного дня" у Львові.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Відповідну заяву чиновник зробив в ефірі ток-шоу"Свобода слова Савіка Шустера".

За словами Максима Степанова, "карантин вихідного дня" був введений з метою зменшити контакти між людьми, щоб коронавірус COVID-19 не поширювався так швидко. Дане рішення націлене розвантажити медичну систему і не привести до переповнених лікарень.

Популярні новини зараз
Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

Що стосується Львова, де мер Андрій Садовий прийняв рішення не дотримуватися постанови Кабміну, Максим Степанов заявив, що оголошення вихідних днів робітниками не допоможе уникнути карантину.

Він пояснив, що в постанові йдеться не про "вихідні", а про період часу з 00:00 суботи до 00:00 понеділка, тому оголошення субот і неділь робочими днями не допоможе обійти стороною рішення уряду.

"Вони б ще перейменували суботу і неділю, тому що у нас в постанові з нуля годин суботи до нуля годин понеділка", - заявив він.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, що у Хмельницькому всупереч карантину вихідного дня продовжили працювати ринки.

Як повідомляв портал Знай.иа, "Епіцентр" продовжує свою " гру " проти постанови Кабміну.

Також Знай.иа писав, що українці змусили президента відреагувати на петицію проти карантину вихідного дня.