У Львові з'явилася сучасна хірургічна робот-система da Vinci, яку використовуватимуть медики для важких операцій.

Читайте Знай в Google News!

Так, стало відомо, що у клінічній лікарні швидкої медичної допомоги Львова з'явилася хірургічна робот-система da Vinci. Подібну систему використовують ще декілька сотень лікарень по всьому світу. Варто зазначити, що раніше в Україні подібна система була лише у Вінниці. Про це повідомляє портал "Інновації 24".

Фото Medium


Хірургічна система da Vinci – це роботизована система, виготовлена ​​американською компанією Intuitive Surgical. Вона складається з 2 блоків: перший призначений для хірурга-оператора, другий – це чотирирукий робот-маніпулятор.

Фото Medium

Популярні новини зараз
Більше зняти та обміняти не вийде: які обмеження встановили банки Зміни у військовому обліку: українським чоловікам видадуть новий документ Безкоштовний проїзд для всіх: українцям скасують плату за комунальний транспорт Тарифний "сюрприз" для мешканців багатоповерхівок: травневі платіжки заберуть ще більше грошей
Показати ще


Для того, щоб цю систему використати лікар повинен сісти за пульт, завдяки йому він може бачити збільшену у кілька разів ділянку, яку потрібно прооперувати – у 3D. Одна з роботизованих рук тримає відеокамеру, яка транслює зображення необхідної ділянки. Водночас інші в режимі реального часу тримають інструменти та відтворюють рухи хірурга.

Фото Medium


Зазвичай цей пристрій використовують при онкологічних та урологічних операціях, а також тоді, коли хірургічне втручання потрібно провести у важкодоступному місці.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Раніше портал Знай.uа писав про те, що лікар-інфекціоніст розкрив правду про лікування коронавірусу: "Антибіотики шкодять"

Також портал Знай.uа писав, що хворого на коронавірус Зеленського закликали лікуватися у звичайній лікарні: "Зазирніть в очі вмираючим"

Також портал Знай.uа писав, що лікар-пульмолоног Світлана Гук про ознаки коронавірусу: "Зберігаються такі яскраві симптоми, як ..."