Львівський лікар-пульмонолог розвіяв популярні міфи про коронавірус COVID-19, а також розповів, скільки потрібно контактувати із зараженим, щоб вірус передався.

Читайте Знай в Google News!

Про це лікар-пульмонолог, доцент Львівського медуніверситету, член-кореспондент Міжнародної академії наук, інжинірингу та технологій Анатолій Невзгода розповів в інтерв'ю виданню "Високий замок".

За словами Анатолія, щоб заразитися коронавірусом COVID-19, необхідно пробути в контакті із зараженим не менше 15 хвилин. На уточнююче запитання, чи можна заразитися під час кілька секундного контакту лікар сказав, що це неможливо.

Крім цього, фахівець розвіяв міф про те, що в разі захворювання коронавірусом у людини обов'язково проявиться пневмонія.

Популярні новини зараз
Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

"Ні, в 10 -15 відсотків (буде пневмонія). 80 відсотків взагалі не знатимуть, що хворіють. Міфи керують нами. Один з міфів, людина перехворіла і вже не захворіє. У мене є хворі, які за цей рік перехворіли тричі на ковидну пневмонію", — сказав Невзгода.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, що лікар і вчений Олександр Карабіненко розповів, кому дійсно протипоказані медичні маски.

Як повідомляв портал Знай.иа, Україна б'є рекорди по covid-19: Степанов розповів про ситуацію в країні.

Також Знай.иа писав, що у Запорізькій області запустили перший центр телемедицини.