На Львівщині любителі "тихої охоти" знайшли справжнього гриба-велетня.

Відповідне фото на своїй сторінці у соціальній мережі оприлюднила мешканка села Крушельниця Сколівського району Галина Третяк.

Так, стало відомо, на Львівщині під горою Парашка у Сколівському районі знайшли справжнього гриба-велетня. Жінка розповіла, що білого гриба знайшов односельчанин Михайло Шкалей.

Читайте Знай в Google News!

Фото: Галина Третяк


«Гриб був не сильно важкий, але точно не червивий. Таких у нас виростає багато там, де не ходять сильно люди», – розповіла Галина Третяк.

Головне управління ДСНС України у Львівській області рекомендує дотримуватись правил збирання, приготування і вживання грибів. Перш за все, не варто купувати цей продукт на стихійних ринках і у місцях, що не призначені для його продажу. Збирайте і купуйте лише ті гриби, про які відомо, що вони їстівні.

Небезпечно вживати гриби, які виросли вздовж транспортних магістралей, на промислових пустирях, радіаційно та хімічно небезпечних зонах. Не порівнюйте їх із зображеннями у різних довідниках, вони не завжди відповідають дійсності. Не варто куштувати сирі гриби. Також слід суворо дотримуватися технології приготування та консервування грибів.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Популярні новини зараз
Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Раніше портал Знай.uа писав про те, що франківчани знаходять несподівані сюрпризи під снігом: "Дивись, гриби!"

Також портал Знай.uа писав, що закарпатець знайшов у лісі скарб на вагу золота: "Корали?"

Також портал Знай.uа писав, що зять Матвієнко осідлав танк заради грибів і розлютив українців: "На Донбас слабо?"