У Львові на Сихові днями помітили габаритну вантажну техніку та обмежувальні знаки. У такий спосіб стронгмени Львова зазіхнули на встановлення національного рекорду з нагоди дня дорожника, передає Рravdatutlviv.

Для початку стронгеми влаштували інтерактив з глядачами. Містяни мали змогу відчути себе силачами: перевертали величезне автомобільне колесо, вагою понад 300 кілограмів, переносили на швидкість залізні дипломати та підіймали штангу-колоду.

Фото: pravdatutlviv


Після цього настав час приступати до найголовнішого – встановлення рекорду у вправі арм-овер-арм, тобто перетягування автомобілів по канату в упорі сидячи.

“Складність в тому, що великогабаритна техніка на гумових колесах. Це дуже важко, бо вона навантажена понад свої можливості й тут важливо її зірвати, тоді далі буде легше“, – пояснив чемпіон України з важкої атлетики, рекордсмен світу Володимир Рекша.

Найсильніша людина України – 2020 Павло Кордіяка зазначив, що складно було через те, що учасників у команді багато й все не залежить лише від тебе. Таким чином 6 львівських богатирів взялися тягнути майже 104 тонни заліза.

Фото: pravdatutlviv


“Для нас важливо, що ми не підвели глядачів і себе. Враховуючи, що зараз міжсезоння і майже всі атлети не в формі, наприклад, 4 із 6 спортсменів травмовані – ми зробили те, що не робив ще ніхто в Україні“, – заявив стронгмен Юрій Огоновський.

У підсумку 6 львівських силачів перевершили 9 франківських, які 10 жовтня потягнули за канати одночасно 9 великогабаритних автобусів, загальною масою 100 тонн на 7 метрів і 9 сантиметрів.

Популярні новини зараз
А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Нагадаємо, Знай повідомляв, що львів'янки стали призерами чемпіонату України з художньої гімнастики.

Також Знай писав, що 10-річна Діана Коленнікова зі Львівщини стала чемпіонкою України з настільного тенісу.

Нещодавно Знай передавав, що в Запорізькій області завершився Чемпіонат України з армспорту серед юнаків, юніорів та молоді.