У Львові хірурги провели унікальну операцію, видаливши півторакілограмову кісту жінці.

Про це повідомили на сторінці Клінічної лікарні швидкої медичної допомоги міста Львова.

Так, стало відомо, що львівські хірурги видали жінці кісту. Ехінококова кіста була вагою півтора кілограма та розміром 16х17 см. Утворення займало 90 % об’єму селезінки. Спеціалісти не лише видалили кісту, але й зуміли зберегти селезінку.

Фото: клінічної лікарні швидкої медичної допомоги


Спочатку 56-річна жінка звернулась зі скаргами на біль в животі та під ребрами з лівого боку. Вона уже знала, що у неї кіста. Проте не була впевнена, що потрібне оперативне втручання. Але обстеження показало: це саме ехінококовака кіста і відкладати операцію не варто.

“Лише півтори години — і утвору нема. Наші медики успішно впорались! Хоча складність такого втручання полягала в тому, що кіста перебувала дуже близько до таких важливих органонів як шлунок, підшлункова залоза та до судин”, — розповіли у пресслужбі лікарні.

Наразі пацієнтка почувається добре, і вже незабаром відправиться додому.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, що юну українку спалює агресивний рак, мама в сльозах благає про допомогу

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

Як повідомляв портал "Знай.ua" , маленького українця спалює агресивний рак, Однокласники зважилися на благородний вчинок

Також, "Знай.ua" писав, що маленька принцеса залишилася без ніг після страшної аварії, батьки благають на всю Україну