В педагогічному університеті імені Івана Франка вчена рада університету прийняла проєкт, за яким передбачається об‘єднання філологічного факультету з інститутом іноземних мов.

Про це повідомила на своїй сторінці у соціальній мережі фейсбук народний депутат України від «Європейської Солідарності» Софія Федина.

Федина, фото - Уніан
Федина, фото - Уніан


Софія Федина зазначає, що вчена рада університету прийняла проєкт, за яким передбачається об‘єднання філологічного факультету з інститутом іноземних мов. За словами нардепа це послабить саме українську складову навчального процесу. Дрогобицька філологія має свою школу, традицію, якість і почерк в науці, знані в усій Україні.

Депутатське звернення


«Це загрозливо, бо сам навчальний корпус філологічного факультету має свою особливу духовно-культурну цінність, там навчалися Іван Франко, Василь Стефаник та Лесь Мартович і працювали десятки українських культурників.

Таке об’єднання ставить під удар гуманітарну складову Львівщини. А ще це має також загальнодержавну небезпеку. В умовах активного наступу на українську ідентичність, об’єднання призведе до послаблення українських патріотичних позицій, до створення подібних прецедентів у інших навчальних закладах», – зазначається у дописі Софії Федини.

За словами Федини вони чекають на відповідь керівництва педуніверситету і на роз’яснення ситуації. Але весь колектив філологічного факультету і студенти одностайні:"що це зачистка української мови".

Популярні новини зараз
Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Новий наступ на українську мову, чи що це твориться??? Об‘єднання чи поглинення? Це риторичне запитання я присвячую...

Geplaatst door Sofiya Fedyna op Zaterdag 10 oktober 2020

Нагадавши, Знай повідомляв, що блогер розповів про те, як відома модель відклала свою кар'єру для того, щоб допомогти санітаркою в будинку престарілих.

Також Знай писав, що 41-річний гей-одинак з Італія Лука Трапанезе удочерив дівчинку з синдромом Дауна після того, як від неї відмовилися.

Нещодавно Знай передавав, що відомий український гуморист, член піртії "Голос" Сергій Притула часто в мережах викликає критику своїми постами і бореться з хейтерами.