Українців попередили про нові штами грипу, які чекають нас вже цієї осені.

Про це під час брифінгу розповіла експерт департаменту охорони здоров’я з епідеміології та вакцинопрофілактики Наталія Іванченко.

Щеплення від грипу, фото: кадр з відео
Щеплення від грипу, фото: кадр з відео


Так, стало відомо, що цьогоріч в Україні очікується чотири штами грипу. Перший АH1N1 має нову назву і є новим, він виявлений у 2019 році. Другий – AH3N2 виявлений 2019 року у Гонконгу. Третій – це грип B лінії Вікторія, теж виявлений торік, четвертий грип B, знайомий епідеміологам із 2013 року.

Найбільших клопотів медики очікують від перших двох штамів. Ці штами доволі агресивно себе проявляють, адже грип В має легший перебіг.

«Грип найбільш розповсюджена, але найменш досліджена зі всіх хвороб. Для профілактики грипу існує вакцина, яка уже найближчими днями з’явиться на Львівщині. Грипу цього року буде 4 штами, три із них виявлені минулого року, а це означає, що наш організм не підготовлений до зустрічі із цими вірусами. Тому вакцинація проти грипу цього року як ніколи стає актуальною. Вона дозволить уникнути ситуації, коли в організмі однієї людини зустрінуться вірус грипу та коронавірус», – наголосила епідеміолог.

У зв'язку з цим епідеміологи радять не нехтувати вакцинуванням від грипу. Особливо увагу на вакцинацію від грипу варто зробити людям, які мають дихальні розлади, цукровий діабет, серцево-судинну недостатність, ожиріння, імунодифіцити, а також особи після оперативних втручань, діти до 5 років та особи старші 60 років.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, хвора коронавірусом партнерка Винника Шоптенко перестала їсти.

Популярні новини зараз
Реінкарнація "Славути": оновлений ЗАЗ може втерти носа навіть преміальним іномаркам Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів
Показати ще

Як повідомляв "Знай.ua", в Україні очікується небувалий попит на щеплення від грипу: "Цікаво спостерігати за експериментом"

Знай.ua писав, На Львівщині маршрутки возитимуть пасажирів за півціни.