30 вересня у Львівському прес-клубі відбулася прес-конференція з питання урізання соцвиплат для чорнобильців. Тема прес-конференції звучала так: "Соціальне забезпечення чорнобильців: як не допустити урізання соцвиплат чорнобильцям, які гарантовані законодавством?".

Під час заходу були задані животрепетні питання про те, чому вдови та інваліди, герої, які захистили країну від радіації ціною свого здоров'я, віддали життя і змушені зараз випрошувати і вимолювати соцвиплати. Також на заході зазначили, що вдів та ліквідаторів Чорнобильської катастрофи залишилося не так багато. Тільки у Львові проживають 300 вдів ліквідаторів і тільки 81 жінка має статус вдови ветерана війни.

Одна з вдів ліквідатора розповіла, що вона працювала з 17 років, зараз їй 50, вона продовжила працювати після смерті чоловіка незважаючи на свою інвалідність. Зараз депутати хочуть виключити статтю 59 із Закону України, який регулює забезпечення чорнобильців. Жінка зазначила, що це робиться для того, щоб урізати виплати, які і так мізерні.

До бесіди підключився народний депутат Михайло Цимбалюк, який розповів, що у Верховній Раді він і його колеги намагалися переконати представників «Слуги народу» відновити всі пільги чорнобильцям. Також у Верховній Раді був зареєстрований законопроект щодо відновлення пільг. У цьому законопроекті ветеранів-ліквідаторів прирівняють до ветеранів війни.

Популярні новини зараз
Виняток із правил: хто з українців може законно не платити за доставку газу Ухилянтам готують суворі обмеження: зроблять все, щоб йшли до ТЦК Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Нагадавши, Знай писав, що у Львові вимагають відновити безкоштовний проїзд для пільговиків у громадському транспорті.

Також Знай повідомляв, що в Харкові на в'їзді в "Чорнобильську" лікарню демонтували ворота, щоб пустити всередину машину швидкої допомоги з пацієнтом з коронавірусом. Вхід заблокували чорнобильці.

Нещодавно Знай передавав, що в уряді планують частково передати на місця повноваження з надання пільг соціально незахищеним категоріям.