У неділю, 27 вересня, 10-річна мешканка Львова Катерина Хомицька посіла перше місце на чемпіонаті України з класичних шахів серед дівчат до 10 років. Захід проводили у місті Очаків Миколаївської області. Так, дівчинка фінішувала з результатом 7,5 балів, перемігши 7 разів, 1 раз зігравши у нічию та 1 раз програвши.

Тато чемпіонки Андрій Хомицький розповів, що шахами Катя займається з 5 років, і у 2018 році отримала третє місце в категорії до 8 років. Перемога в цьогорічному змаганні принесла дівчинці 1200 гривень. Далі у планах - чемпіонат Європи. Щоправда, коли і як його проводитимуть, поки невідомо через пандемію, передає ZAXID.NET.

"Плануємо їхати на Європу, але вже до 12 років, бо до 10 не встигаємо – не підходимо по віку. Коронавірус поламав графік змагань: українські чемпіонати зазвичай проводилися у травні-червні, європейські – влітку, світові – вже восени. Цього ж року чемпіонат Європи скасували, український перенесли. Щоб брати участь у чемпіонаті Європи за кошт федерації, потрібно буде виграти український чемпіонат у категорії до 12 років. В іншому випадку ми готові їхати за власний кошт", – розповів Андрій Хомицький.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Астролог побачив у травні "лихо" для України Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

Нагадаємо, що Українка з рекордним бюстом занурила фанатів у своє декольте

Як повідомляв портал "Знай.uа", львівські вчені отримали грант на розробку вакцини від коронавірусу

Також, "Знай.uа" писав, що Шмигаль влаштувався "носильником" херсонських кавунів