Мешканка Львова Діана Гайворонюк робить для онкохворих жінок бандани, щоб приховати втрачене після хімії волосся. Вона як ніхто розуміє українок з діагнозом "рак": в жінки діагностували карциному молочної залози.

Коли Діана зрозуміла, що лишиться без волосся, пішла до свого перукаря, щоб вибрати перуку.

"Ми зайшли в один магазин, де я побачив різні тканини. І тут виникла ідея: ми зробимо бомбезну бандану. В мене є треси (накладні пасма волосся – ред.). Ми пришиємо треси до тканини. І це буде надзвичайно круто, стильно та модно", - розповідає співавтор ідеї, власник студії краси Володимир Кульбацький.

Творіння сподобалося іншим онкохворим українкам.

"Мене почали просити пошити таку штуку, зробити таку бандану. Так воно тривало, тривало. І коли я почала відновлюватися, я зрозуміла, що потрібно робити такі штуки", – розповідає майстриня.

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги В українців залишилося кілька годин: дзеркальна дата 24.04.2024 допоможе вам виконати бажане, правила Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Бандіанкою називають бандану з натуральної тканини, до якої пришивають штучне волосся. Модель можна обрати будь-яку: за тканиною, структурою та кольором волосся. Вона зовсім невибаглива у догляді, і чудово пасує як до класичного, так і до спортивного стилів. Реалізовувати проект Діані допомагає громадська організація "Жити зараз".

"Ми організували гарну фотосесію. Ми зробили сторінку в Facebook, зробили в Instagram. Зробили таки ту візитку, яка швидко розлетілася. І так бандіанка почала жити новим життям. Того ж дня нам написали близько десяти жінок на нашу сторінку з бажанням придбати цю бандіанку", – розповіла координаторка проектів ГО "Жити зараз" Оксана Цебрівська.

Замовити бандіанку можна у Facebook та Instagram. Усі за однією ціною – 350 грн. Отримані кошти підуть на пошиття нових бандан та благодійність.

Нагадаємо, що львівські хірурги провели унікальну операцію дитині з патологією гортані

Як повідомляв портал "Знай.uа", новонароджену принцесу розбив інсульт, мама ридає і молиться

Також, "Знай.uа" писав, що молоду дніпрянку з'їдає рак, сини благають про допомогу