Регіональні газзбути опублікували нову ціну на газ із запізненням. Про це розповіли на порталі "ГазПравда".

Ряд регіональних газзбутів, який суміщені з облгазами з групи РГК Дмитра Фірташа, що постачають газ більшості українців, оприлюднили вартість природного газу у вересні.

Читайте Знай в Google News!

Згідно з опублікованими даними, вартість газу для українців у вересні становить 5,49 грн за 1 м3.

Повідомляється, що в серпні ці ж газзбути продавали блакитне паливо за вартістю 4,49 грн за 1м3, тобто на 1 грн дешевше.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати
Показати ще

Згідно з вимогами законодавства, компанії, які займаються постачанням газу повинні опублікувати його вартість за п'ять днів до початку місяця поставки. І так щомісяця в тому випадку, якщо ціна на наступний місяць буде змінюватися.

Примітно, що цього разу газзбути опублікували нову вартість зі значним запізненням і зробили це лише після нагадувань від регулятора – НКРЕКП. У Нацкомісії вже заговорили про майбутні перевірки і штрафи, які можуть накласти на газзбути-порушники.

Варто зазначити, що в державній газопостачальній компанії "Нафтогаз України" Вереснева ціна становить 4,7 грн за 1 м3 вартість доставки газу в інших постачальників коливається від 4,39 грн до 7 грн за 1 м3. Для "Львівгаззбуту" – 5,49 грн за 1 м3.

ціни на газ, графік: ГазПравда

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, що ціна нафтогазової ділянки зросла в 8 разів до 651 млн грн

Як повідомляв портал "Знай.uа", "Приват" додатково заробить 1,3 млрд грн за рахунок введення мит на дизпаливо

Також, "Знай.uа" писав, що "Львівгаз" шантажує боржників драконівськими методами