Україна вже тривалий час знаходиться на карантині через пандемію коронавірусу. Через це у Львові ввели жорсткі карантинні заходи, в місті закрили усі заклади, крім заправок, аптек і продуктових магазинів. Також карантин торкнувся і деяких обмежень у наземному транспорті.

Нещодавно Кабмін вирішив знову посилити карантинні заходи, і заборонити людям гуляти в парках, а також тепер заборонено відвідувати спортивні майданчики, через порушення цих правил правоохоронці можуть виписати штраф.

На своїй сторінці в соціальній мережі фейсбук координатор "Варта- 1" Ігор Зінкевич написав що чекає львів'ян з 6 квітня.

люди в масках, скріншот з відео
люди в масках, скріншот з відео


На якій підставі можуть виписати штраф?

Порушення будь-яких обмежувальних заходів, які встановлені урядовою постановою №211 "Про запобігання поширенню на території України коронавірусу COVID-19", а також рішеннями органів місцевого самоврядування (міських рад тощо), можуть каратися штрафами і навіть ув’язненням.
За ст. 43-3 Кодексу про адміністративні правопорушення, за недотримання правил та норм карантину вас можуть оштрафувати на суму від 17 до 34 тисяч гривень.


Також відповідно до ст. 325 Кримінального кодексу України, за порушення санітарних правил та норм можливий штраф від 17 до 51 тисячі гривень або обмеження волі чи ув’язнення до 3 років. Якщо дії призвели до загибелі або інших тяжких наслідків, суд може позбавити волі до 8 років.

Що чекає львів'ян за недотримання рекомендацій МОЗ?

Будь-які рекомендації уряду, МОЗ чи органів місцевого самоврядування не є загальнообов’язковими нормами, відповідно через їхнє порушення поліція не буде складати протокол.

Чи можуть мене оштрафувати, якщо я поїду в інше місто на власному авто?

Наразі уряд заборонив лише залізничні, авіа- та автобусні міжміські та міжобласні пасажирські перевезення. Виключення — рішення органів місцевого самоврядування, які ввели такі обмеження у регіоні.

Чи можна піти в гості до сусідів чи родичів?

Можна, у постанові уряду такої заборони немає.

Прогулянка в парку — це порушення закону? Чи може поліція скласти протокол?

Так, це порушення, і поліція може притягнути до відповідальності. Сюди входить — відвідування парків, скверів, зон відпочинку, лісопаркових та прибережних зон. Заборонено смажити шашлики чи ходити на пікніки. Також до заборон входить біг у парку.
Відповідно до нових обмежень, вигулювати домашніх тварин може тільки одна людина.

Де я маю ходити в масці?

Від 6 квітня маски та респіратори обов'язково потрібно одягати у громадських місцях.

Чи може охоронець не пустити в магазин через відсутність маски?
Так, може. Адже магазин є громадським місцем.

Популярні новини зараз
Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Отже, 06 квітня 2020 - карантин, заходи, самоізоляції, правила і закони Те що пишуть: 1. На якій підставі мені можуть...

Geplaatst door Igor Zinkevych op Zondag 5 april 2020

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, психіка під час карантину – як самоізоляція здатна вплинути на людину.

Як повідомляв Знай.uа тотальне безробіття і зубожіння — карантин в Україні нищить провідні галузі.

Знай.uа писав, українцям продають небезпечні антисептики – підроблені засоби залишають опік і не тільки.