Православна церква планує збудувати монастир на вершині гори у Сколівських Бескидах.


Про це повідомляє інформаційний портал ZAXID.NET.

Так, стало відомо, що на горі Високий верх (Росохацька полонина) у Сколівських Бескидах планують збудувати монастир ПЦУ. Культову споруду хочуть збудувати поруч з існуючою каплицею ПЦУ. Але при цьому місцева влада заявляє, що дозволів на таке будівництво не видавала. Фінансуватиме будівництво буде екс-нардеп від «Партії регіонів» Ігор Лисов.

Фото: ZAXID.NET


На горі Високий Верх у Сколівському районі Львівщини ще у 2011 році місцева парафія УПЦ МП збудувала каплицю святого Іллі. Споруду збудували за кошти тодішнього народного депутата від «Партії регіонів», бізнесмена Ігоря Лисова. Нещодавно представники цієї церковної громади виступили з ініціативою збудувати поруч із каплицею невеликий монастир.

За словами керівника відділу містобудування та архітектури Сколівської РДА Олега Кончевича, до районної адміністрації за погодженнями документів на нове будівництво на горі Високий Верх ніхто не звертався.

«Для того, щоб було якесь будівництво, треба мати у власності земельну ділянку. Щоб взяти земельну ділянку, яка розташована за межами населеного пункту, має бути детальний план території. Ніхто поки що не звертався про розробку такого детального плану», – розповів ZAXID.NET Олег Кончевич.

Фото: ZAXID.NET

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам
Показати ще


Представник мецената Ігоря Лисова Михайло Комарницький підтвердив, що той хоче збудувати невеликий монастир на горі.

«Людина віруюча хотіла щось зробити… То навіть не монастир, а невелику келію хотіли побудувати, щоб один або два священики там завжди були, якщо люди прийдуть, щоб була відкрита церква. Я вважаю, що це дуже добре. Колись ніхто з людей і не ходив туди, а зараз купа людей приходить помолитися», – каже Михайло Комарницький.

На таку ініціативу відреагувати також й науковці, зокрема Інститут екології Карпат НАН України. Вони впевнені, що будівництво може привезти до руйнування оселищ тварин та незворотних втрат біологічного різноманіття.

Раніше портал «Знай.uа» писав про те, що На Буковині сотні вірян облизали одну ложку в розпал пандемії: "Бог врятує"

Також портал «Знай.uа» писав, що До церкви під Запоріжжям пробрався коронавірус - Бог не допоміг

Також портал «Знай.uа» писав, що У Львові "секретар" Ісуса роздавав перехожим гроші: "Люблю Бога і Путіна"