На Чернігівщині священик зайнявся виготовленням церковного одягу. Про це розповіли у виданні "Ніжин.City".

Повідомляється, що магістр богослов'я, настоятель парафії свт. Іоанна Тобольського Православної Церкви України Сергій Чутченко шиє власноруч богослужбове вбрання.

Читайте Знай в Google News!

Шити церковний одяг чоловік почав після того, як став православним священиком. Він зізнався, що дістав стару швейну машинку, яка залишилася від бабусі і створив перший зразок. На цій машинці священик працює досі, оскільки на нову поки не вистачає коштів.

"Облачення шити не важко, тому що воно не має рукавів, отже оверлок не потрібен. Тканина повинна бути спеціальною, церковної, так би мовити. Але на сьогодні є різна якість, різні виробники церковної парчі, від чого і відповідна ціна. В Україні найкращою церковною тканиною є парча з Греції та Туреччини, це те, з чим я працював, українська і російська трохи гірше" — розповів отець Сергій.

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам
Показати ще

Сергій Чутченко, фото: Ніжин.City

Він також додав, що богослужителів можна поділити на три щаблі: диякон, священик і єпископ. Одяг для кожного з них відрізняється і шиє тільки одяг для священиків.

Також Сергій Чутченко зізнався, що не дивлячись на якісну роботу у нього не багато замовлень, оскільки він вміє лише шити, а реалізовувати продукцію для нього більш складне заняття.

вбрання, зроблене Сергієм Чутченком, фото: Ніжин.City

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, що ректор Почаївської семінарії зізнався" в коханні " Путіну і оскандалився на всю Україну

Як повідомляв портал "Знай.uа", Хмельницький священик усиновив двох дітей з притулку

Також, "Знай.uа" писав, що московські попи начихали на карантин і нарвалися на "кару Божу"