У центрі Львова виставили на продаж пам’ятку за 16,2 млн доларів, ідеться про будинок Шпрехера, відомий також як Будинок Книги.

Про це повідомляє інормаціний портал Твоє місто.

Так, стало відомо, що у Львові виставили на продаж будинок на площі Міцкевича, 8. Зазначимо, що це – пам’ятка архітектури місцевого значення, збудована на початку минулого століття на замовлення підприємця Йони Шпрехера. Оголошення про продаж з’явилось на електронному майданчику «Вер-Тас».

Будинок Шпрехера, відомий також як Будинок Книги


«Будинок Шпрехера або Будинок Книги у Львові – унікально споруда, будівля початку 20 століття. Будинок нараховує сім поверхів та має загальну площу 8273,8 кв.м. Будинок є пам’яткою місцевого значення, розташований в центрі історичного міста України», – ідеться в оголошенні.

Вартість будинку оцінили у 53 тис. 680 грн або 1959 доларів США за квадратний метр. Варто зазанчити, що будинок зведений за проєктом архітекторів Юліуша Цибульського та Фердинада Касслера.

На той час проєкт виявився скандальним, адже у місті дозволено було зводити споруди, не вищі за 4 поверхи, а це був перший львівський хмарочос.

Варто відзначити, що у Львові, як і в будь-якому іншому місті України є свої проблеми і свої досягнення. Однією з проблем став громадський транспорт.

Також Знай повідомляв, що перед виборами мер Львова Садовий вирішив показати, яким місто буде через кілька років і представив інфраструктурні проекти.

Популярні новини зараз
Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Нещодавно Знай передавав, що у Львові з'явився новий фонтан якраз перед виборами.