Львівські школи вже готові до відкриття з 1 вересня, однак як для учнів, так і для вчителів будуть введені певні правила. Детальніше про це розповіла керівник міського управління освіти Зоряна Довганик.

Читайте Знай в Google News!

За словами чиновниці, 1 вересня в школах пройде в стандартному режимі, проте звичні лінійки доведеться скасувати.

"Все буде нетрадиційно і креативно. Епідситуація у Львові дозволяє відкрити заклади середньої освіти, тому ми готуємося до початку нового навчального року. Поки невідомо, яка ситуація буде надалі, тому ми вчимо вчителів, щоб вони могли продовжувати працювати дистанційно", - зазначила Зоряна Довганик.

Захисні маски вчителі та вихованці будуть зобов'язані носити лише між уроками – в ході навчального процесу вони не будуть обов'язковими. Крім цього, при вході в школу в учнів і педагогів повинні будуть перевіряти температуру, а також проводити опитування про стан здоров'я.

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Прямий ефір з Зоряною Довганик

🔴НАЖИВО говоримо про таке: ☑️ чи повернуться львівські школярі за парти? ☑️ як працюють дитячі садочки в умовах карантину? ☑️ чи відновлять роботу заклади позашкільної освіти? Про все це розмовляємо із начальницею управління освіти Зоряною Довганик.

Geplaatst door Львівська міська рада op Maandag 10 augustus 2020

Зоряна Довганик зазначила, що на даний момент в міськраді не планують розділяти класи на підгрупи, оскільки епідситуація в регіоні дозволяє поки цього не робити. Однак, у разі погіршення ситуації у Львові, влада готова вдатися і до такого сценарію.

"будемо думати, яким чином розділити клас на 2 групи і проводити навчання Змішано: 1 група в одному класі, а інша - Дистанційно, або ж по черзі", - сказала Зоряна Довганик.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, що у Львові школи готують до поділу класів на групи з почерговим навчанням якщо епідеміологічна ситуація в місті зміниться.

Як повідомляв портал Знай.иа, на Закарпатті школярів змусять навчатися румунською та молдавською мовами-підручники вже друкують.

Також Знай.иа писав, що юні харків'яни склали ЗНО на 200 і стали лідерами по Україні.