7 шкіл Львова ввійшли до рейтингу топ-100 найкращих навчальних закладів України за результатами ЗНО-2019.

До топу потрапили: Львівський фізмат ліцей, який зайняв п’яту сходинку. На 24-му місці – ліцей №8, 28-му – Академічна гімназія при Національному університету «Львівська політехніка», 29-му – гімназія «Євшан», 30-му – класична гімназія при ЛНУ ім. Івана Франка. Школа гімназія Шептицьких, що на Сихові, посіла 49 сходинку, а на 80-му місці – школа №37.

Для розрахунку рейтингу послужили результати ЗНО-2019 Українського центру оцінювання якості освіти (УЦОЯО).Та все ж даний підхід, не можна назвати повністю об’єктивним- вміння учнів відповідати на питання підсумкових тестів не може ніяк свідчити про те, що їх школа найкраща у всьому. Міністерство освіти і науки планує перейти до нового способу оцінювання українських шкіл – інституційного аудиту, який охоплює 50 критеріїв – від успішності до психологічного клімату в колективі.

Популярні новини зараз
Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок
Показати ще

Додамо, що в рейтингу не враховували школи, де ЗНО здавали менше 20 школярів. Для розрахунків брали до уваги дані 125 651 учня і 3 248 навчальних закладів.

Нагадаємо, раніше Ганна Новосад розкрила головні зміни в системі освіти: школярі – "у заручниках потворної трансформації"

Як повідомляє портал «Знай.uа» Ходить до школи, готується до пологів - історія 13-річної львів'янки прогриміла на всю Україну

Також «Знай.uа " писав, що Українські школи кинулися скуповувати маски для дітей в аптеках, але їх там вже немає