Маленький львів'янин з тяжким недугом потребує термінової допомоги, аби отримати шанс на нормальне життя.

Про це у спільноті Варта-1 написав львів'янин Юрій Федечко.

У Львові термінової допомоги потребує 8-річний Марк Крищук. Медики діагностували у хлопчика рідкісне орфанне захворювання - вітаміну Д резистентний рахіт (VDDR2a). Це захворювання спричинило ряд порушень: чисельні переломи, гіпотонію м’язів, бронхообструкції, серцево-дихальну недостатність, мальбсорбцію, псевдогіпопаратеріоз, деформації грудного та поперекового відділу хребта, сколіоз 3 ст., деформації кісток ніжок і ручок.

Фото: Юрій Федечко


Зазначається, що через цю хворобу у Марка не росте скелет, при тому, що внутрішні органи розвиваються згідно віку. Його Ріст 85-87 см, вага 15 кг, і Марку вже у вересні буде 9 років.

“Марчик ходить до львівської середньої школи №82 , закінчив 2 В клас, хвороба не зачепила інтелект, Марк дуже здібний та розумний“, - пише львів'янин

Батьки хлопчика знайшли лікаря у США, який візьметься за лікування дитини. Для Марка це шанс жити повноцінним життям дихати на повні груди, ходити та рости.

На жаль в Україні неможливо провести таке лікування, бо немає протоколів, немає досвіду. На лікування хлопчика необхідно 77 686.00 $ США. наразі залишилося зібрати 48 135.45 $США.

Скріншот

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Варто нагадати, що в Дніпрі медики провели операцію 6-місячному малюку.

Знай писав, що київські хірурги провели операцію з пересадки серця.

Нещодавно Знай передавав, що в Запоріжжі лікарі врятували пацієнта з рідкісним захворюванням Маделунга.