У Львові офіцер військового Вузу вимагав хабар від курсанта за допомогу у працевлаштуванні в Збройних силах. Про це повідомляє прес-служба департаменту стратегічних розслідувань Нацполиции.

«Правоохоронці встановили, що капітан пообіцяв курсантові академії працевлаштувати його в Збройні сили України, але за умови надання йому 1200 доларів США «винагороди».

У вівторок, 21 липня, його затримали біля навчального закладу під час отримання коштів. З місця затримання вилучили 1200 доларів США — повідомляє Департамент стратегічних розслідувань Нацполиции.

Затримання проводили оперативники поліції спільно з військовою прокуратурою Львівського гарнізону. Йому повідомили про підозру у ч. 3 ст. 368 ККУ (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди посадовою особою).

Найближчим часом офіцерові оберуть запобіжний захід.

Популярні новини зараз
Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати
Показати ще

Зазначимо, що поліція не вказує назви вищого навчального закладу, але у Львові військове вищу освіту отримують в Національній академії сухопутних військ ім. гетьмана Сагайдачного.

Нагадаємо, що У Львові відомого хірурга Ярослава Зборівського, завідувача першої хірургії Львівської обласної клінічної лікарні, спіймали на хабарництві в сумі 21,5 тис. грн. Ця пригода сталася 29 травня, по чого справу передали в суд.

Було встановлено, що хірург домовився про хабар за проведення медогляду та видачу документів про хвороби. Такий документ хотіли отримати родичі призовника, щоб його визнали непридатним до військової служби.

Личаківський районний суд призначив 25,5 тис. грн штрафу відомому хірургу. Медик уклав угоду з прокурором, в якій визнав свою провину і погодився на таке покарання.

Раніше портал "Знай.uа" писав, що В Україні після захоплення заручників луцьким терористом перекрили 9 областей: залучили військових і копів
Також портал Знай.uа писав про те, що Молодому львів'янину загрожує грати за відмову носити берци
Також портал Знай.uа писав, що Львів'яни наплювали на карантин і взяли штурмом маршрутки - платіть 17 тисяч

https://www.youtube.com/watch?v=9uFNb-rUjDk