Чоловік, який взяв в заручники автобус з пасажирами в центрі Луцька, викинув з транспорту гранату. Про це розповів заступник міністра МВС Антон Геращенко в прямому ефірі на телеканалі "112".

Відомо, що приблизно з 9 ранку в центрі Луцька на Театральній площі був захоплений пасажирський рейсовий автобус. Чоловік, який здійснив напад, називає себе Максим Поганий. Він заявив поліції, що у нього є безліч зброї, повний автобус заручників, а також вибухівка, яка закладена в іншій частині міста.

В центрі Луцька взяли в заручники автобус з пасажирами / фото: Конкурент

Заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко прокоментував ситуацію для журналістів телеканалу "112 Україна". Він повідомив, що на даний момент поліція проводить переговори з зловмисником, був введений план "Заручник" в області, а місто оточили правоохоронці.

"Людина, яка називає себе "Максим Поганий", ми думаємо, що це псевдонім, викинув з автобуса гранату, яка нагадує Ф-1. Але ця граната не вибухнула, тому що у неї не була выдернута чека. Ми думаємо, що він таким чином хотів показати, що у нього є бойова зброя і що він небезпечний", - зазначив Геращенко.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

Він також розповів, що в результаті пострілу пробите вікно автобуса, в якому знаходяться заручники.

"Справді, був один постріл, який пробив скло на відстані близько 300 метрів від автобуса. Ми думаємо, що це він стріляв. Зараз ситуація в цілому знаходиться під контролем, місто оточений. Ми вимагаємо, щоб цей чоловік здався", - зазначив заступник міністра МВС.

Нагадаємо, раніше Україну знову кошмар "сині кити", ще один підліток потрапив у пастку - "Знайшли з батьківською гвинтівкою"

Як повідомляє портал Знай.іа В Дніпрі поліцейська пустила кулю в лоб за спиною у колег — вже друга за місяць

Знай.іа писав, що Вбивцю родом з Тернополя шукають по всій Україні – може ховатися під чужим ім'ям

Як повідомляв портал Знай.іа у Кривому Розі водій легкового автомобіля Audi врізався у залізобетонний стовп, що стало для нього фатальним.