Львівська письменниця і вчений Галина Яценко перемогла в конкурсі "Мікроліти: потойбіч Целана" і отримала премію від популярного німецького журналу "SPIEGELUNGEN". Про це розповіли у виданні "Gal.net".

Повідомляється, що в рамках конкурсу Галина представила свою мініпрозу "Вхопися, мій Хлопчику", яка отримала високі оцінки журі.

Даний конкурс був присвячений постаті видатного австрійського перекладача і письменника Пауля Целана. У ньому брало участь безліч письменників з Німеччини, Румунії та України.

Усього члени журі розглянули 569 текстів, 201 із яких – від українських авторів.

За словами Галини Яценко, конкурс був досить резонансним, оскільки головною нагородою в ньому виступала почесна міжнародна премія видання "SPIEGELUNGEN" - відомого німецького журналу, який публікує наукові й літературні тексти, присвячені культурі та історії Південно-Східної Європи.

Популярні новини зараз
Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок
Показати ще

"З кожної країни журі обирало одного переможця. Перемогти було нелегко, адже шанс був один з двохсот! Ця перемога для мене була дуже несподіваною, тому коли прийшов лист на електронну пошту від організаторів, я не повірила своїм очам: двічі перечитувала його, а потім попросила чоловіка, щоб прочитав ще раз! Повірила у свою перемогу тільки тоді, коли мій Андрій почав кричати "ура" і обіймати мене!" - розповіла Галина Яценко.

Також переможниця отримає грошовий приз від журналу "SPIEGELUNGEN" у розмірі 1500 євро.

Мініпрозу Галини Яценко "Вхопися, мій Хлопчику!" переведуть румунською та німецькою мовами, а також опублікують в журналах, літературних виданнях, антологіях Німеччини та Румунії.

Церемонія вручення премії запланована на кінець листопада, під час Целанівських днів в Україні. Під час церемонії Галина Яценко виголосить урочисту промову і представить Україну

Галина Яценко, фото: прес-центр Львівського національного університету.

Нагадаємо, що українець Малиновський розніс рейтинг кращих гравців Серії А.

Як повідомляв портал "Знай.uа" геніальну школярку з Ужгорода заберуть в Китай.

Також, "Знай.uа" писав, що дев'ятирічний хлопчик з ДЦП з Прикарпаття взяв "золото" на турнірі з карате.