Депутати Львівської обласної ради зібралися під будівлею Верховної Ради на підтримку української мови. Про це розповів голова Львівської обласної ради Олександр Ганущин на своїй сторінці в соцмережі Facebook.

Повідомляється, що 17 липня, під стінами Верховної Ради в Києві депутати Львівської обласної ради зібралися для проведення позачергової сесії в підтримку української мови.

Вони виступають проти законопроекту № 2362 "Про внесення змін в деякі законодавчі акти щодо навчання державною мовою у вищих навчальних закладах".

"Депутати від Львівщини глибоко стурбовані тим, що в Україні відбувається чергова антиукраїнська провокація і спроба наступу на українську мову." - написав Олександр Ганущин

Львівські депутати на виїзній сесії в Києві, фото: Facebook Олександр Ганущин

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Ганущин підкреслив, що саме мова є тим чинником, який об'єднує українців і створює фундамент незалежності країни.

"Століттями антиукраїнські сили прагнули знищити нашу культуру, освіту, віру, мову, а сьогодні вони намагаються перекреслити наш шлях до європейського майбутнього." - додав Олександр Ганущин.

Депутати Львівської обласної ради склали заяву, в якій закликали всіх українців стати на захист мови і майбутнього країни.

"Повинні об'єднати зусилля і не залишити антиукраїнським силам ні єдиного шансу!" - написав Ганущин.

Він додав, що до депутатів Львівської обласної ради приєдналися депутати Тернопільської та Івано-Франківської обласної ради.

Повідомлення Олександра Ганущина: Facebook

Нагадаємо, що п'ятниця, 17 липня почалася у активістів з мітингу, який проходить під Верховною Радою України. Вся справа в скандальному законопроекті Бужанського.

Як повідомляв портал "Знай.uа" гуцули змогли відстояти Верховинський район. Після переговорів жителів Верховинського району з кількома депутатами, фракція "Слуга народу" попросила зняти з розгляду законопроект "Про створення і ліквідації районів". На засіданні комітету за створення окремого Верховинського району проголосувало 17 депутатів з необхідних 14.

Також, "Знай.uа" писав, що 16 липня, під стінами Івано-Франківської ОДА пройшла акція в підтримку української мови. В акції підтримки Української мови у Франківську взяли участь різні політичні партії, громадські організації, активісти, учасники АТО і рідні загиблих на Сході Героїв України.